Over Toekomst van de ruimtevaart

29 feb
Wommelgem - Zaal Familia

Toekomst van de ruimtevaart

Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek nodigt Stijn Ilsen uit.

donderdag 29 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

:Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek nodigt u uit op deze zeer interessante voordracht:

Duidelijke krantenkoppen:
“China landt op de achterkant van de maan"  - “SpaceX bouwt herbruikbare raketten” - “Revolutionaire satellieten worden gebouwd in België” - “Er worden komende jaren duizenden en duizenden internetsatellieten gelancee -  “Asteroïde mist aarde op het nippertje” - “Europese lander op weg naar Mars” - “Planeten ontdekt bij andere ster” - “Botsing tussen 2 satellieten in de ruimte veroorzaakt afvalwolk”.

Ruimtevaart is een “hot topic” in het nieuws en er gebeurt dan ook bijzonder veel momenteel. Denk maar aan Elon Musk, die met zijn bedrijf SpaceX herbruikbare raketten maakt en zo mensen naar Mars wil brengen.
Tijdens deze lezing bekijken we de nieuwe trends in ruimtevaart, de opportuniteiten en gevaren, de commerciële en wetenschappelijke kant. Met een overvloed aan foto’s, filmpjes/animaties en een portie anekdotes en humor wordt alles in mensentaal uitgelegd, toegankelijk voor een erg breed publiek.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00

Info: Francis Pauwels francis.pauwels@skynet.be  of 0485 622584

of Smits Lies  smits.lies@skynet.be  of 0473 344 882

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekLezing1 sessieActiviteitDavidsfonds Wommelgem-BorsbeekCultuurregio KempenCultuurregio RivierenlandCultuurregio Antwerpen