Over Fietstocht en bezoek Watersnoodmuseum

29

Fietstocht en bezoek Watersnoodmuseum

Fietstocht op Schouwen-Duiveland met een bezoek aan het Watersnoodmuseum.

maandag 29 mei 2023 om 13:30 uur

Op Pinkstermaandag, 29 mei, combineren we met het Davidsfonds een fietstocht op Schouwen-Duiveland met een bezoek aan het Watersnoodmuseum

Deel 1 – de fietstocht. We starten de dag met een fietstocht langs natuurgebieden, monumenten en pittoreske dorpjes van Schouwen-Duiveland. We maken een stop voor een natje en een droogje in de oude havenstad Zierikzee. Tussendoor fietsen we door duinen, bossen en weidse natuurgebieden. Vertrek om 11 uur stipt aan het Watersnoodmuseum. 

Deel 2 – het Watersnoodmuseum. 2023 staat in het teken van de 70-jarige herdenking van de Watersnoodramp van 1953. Hoe kunnen we ons hier een beter beeld van vormen dan door een bezoek aan het Watersnoodmuseum. We starten met een inleiding van ongeveer 45 minuten. Een medewerker van het museum vertelt het verhaal van de watersnoodramp, de caissons en het museum. Daarna worden polygoonbeelden uit 1953 getoond. Na de inleiding kunnen we vrij het museum bezoeken.

 Deel 3 – het diner. We sluiten de dag af met een driegangenmenu in Het Vijfde Caisson. Op het menu staan vissoep of tomatensoep, sliptong of biefstuk en een dessert van de kok.

 Fiets je liever niet, dan kan je om 15 uur aansluiten voor het museumbezoek en het diner. Tip: maak eerst een wandeling, hetzij binnendijks of buitendijks, of bezoek Zierikzee, met zijn meer dan 500 rijksmonumenten.

 Praktisch:

  • Elk rijdt met de auto met de fiets op de fietsdrager naar het Watersnoodmuseum, Weg van de Buitenlandse Pers 5 in Ouwerkerk, Nederland. Reken op een rit van ongeveer een uur.
  • We raden aan om op tijd te vertrekken, zodat je in het Het Vijfde Caisson, de brasserie van het museum, nog een kleinigheid kan eten.
  • Om 11 uur stipt vertrekken we voor de fietstocht.

 Inschrijven kan door storten van € 60 p.p. op rekening BE48 8900 8413 7427 van het Davidsfonds Bassevelde.

 In de prijs zijn inbegrepen:

  • toegang tot het museum;
  • inleiding;
  • 3-gangendiner;
  • drank bij het diner.

 Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Met steun van de gemeentelijke cultuurraad en de gemeente Assenede.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 60,00

Info: cultuur@df-bass.be

        Chris Van Guyt

        tel. 0479811372

Labels: Mens & MaatschappijActiviteitLokaalBezoek met gidsFietstocht