Over China, lezing door Stefaan Blommaert

20 mrt
Sint-Katelijne-Waver - Grote zaal Sint-Katarina

China, lezing door Stefaan Blommaert

2023 : China is niet meer weg te denken uit het wereldnieuws en ontpopt zich meer en meer tot wereldmacht. De Chinese aanwezigheid groeit op alle continenten met bedrijfsovernames, investeringen in infrastructuurwerken, enz.

China zorgt nu voor eigen onderzoek en ontwikkeling en bouwt eigen lokale productie uit.

De laatste jaren nemen de Chinezen, met hun vervuilde steden, steeds meer het voortouw op het vlak van productie van schone energie.

China drukt zijn stempel op de wereldeconomie. Met die economische invloed wil het land ook op cultureel en politiek vlak sporen nalaten en zijn geopolitieke ambities in Azië duidelijk stellen.

Het land wil zijn eigen  militaire positie versterken en een mogelijk streven naar democratisering sterk afremmen met controle op de bevolking en censuur.

maandag 20 maart 2023 om 20:00 uur

Wat moeten we nu gaan denken ? Stefan Blommaert, °1958, is een echte China-kenner en is master in Geschiedenis aan de VUB. We kennen hem voor zijn werk aan de VRT. 

Hij spreekt heel wat talen : naast het traditionele Frans, Engels, Duits, ... spreekt hij ook Russisch, Chinees, Servisch, ... . Hij schreef ook meerdere boeken.

Inkom : 10 euro pp voor leden van DF-Lidgezinnen, 12 euro pp voor niet leden. Verdere informatie : zie uitnodiging. Inschrijving vooraf gewenst.

Uitnodiging China door Stefaan Blommaert

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00

Wil u uw deelname aankondigen, zend dan een e-brief naar : 

sint-katelijne-waver@davidsfonds.net 

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2BasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitWereldafdelingGeschiedenis