Over Lezing door Tom Naegels : 'Nieuw België een migratie geschiedenis'

06 okt
Lichtervelde - OC De Schouw

Lezing door Tom Naegels : 'Nieuw België een migratie geschiedenis'

Tom Naegels beschrijft de 30 gloriejaren na Wereldoorlog II, de periode van economische boom en de opkomst van de gastarbeid.

donderdag 6 oktober 2022 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Tom Naegels is niet de eerste de beste auteur. Zijn in 2005 gepubliceerde boek 'Los' haalde diverse prijzen binnen en zijn jongste publicatie 'Nieuw België - een migratiegeschiedenis' wordt bejubeld in de pers en staat nu op de shortlist voor 'Het Belangrijkste Boek', de grootste prijs voor non-fictieboeken in Vlaanderen en Nederland.
Zijn boek 'Nieuw België-een migratiegeschiedenis' beschrijft de dertig gloriejaren na de Tweede Wereldoorlog, die manische periode van wederopbouw en economische boom, die bepalend zijn geweest voor het België van vandaag. Het was ook de tijd van de gastarbeid. Honderdduizenden mensen, afkomstig uit de gordel rond de Middellandse Zee, trokken naar ons land om het nieuwe België mee gestalte te geven. De impact daarvan op economisch, demografisch, cultureel en politiek gebied, is immens.
Tom Naegels schetst in zijn causerie een rijk en veelzijdige beeld van 'België in de wereld', dat de context en de inzichten biedt om het land vandaag te begrijpen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 12,00

Info: Geert Missinne via mail: geert.missinne@gmail.com 
of telefonisch: 0478288488
en Geert Demarest via mail geert.demarest5206@gmail.com
of telefonisch 0491043270

Labels: Mens & MaatschappijDiversiteitLezing1 sessieEenvoudigRolstoeltoegankelijkActiviteit