Over Lezing: Historisch spoorlopen in Duitstalig België

20 apr
Brasschaat - Ons Middelheem

Lezing: Historisch spoorlopen in Duitstalig België

In het oosten van België bestaat een voor velen haast exotische samenleving: omdat ze Duitstalig is, omdat haar verleden tot de verbeelding spreekt … en omdat ze nauwelijks bekend is … Tim Peinen verzamelt het relaas van de Duitstalige Belgen die hij heeft ontmoet. Hij vertelt de geschiedenis van de streek van het vroegste begin tot vandaag.

donderdag 20 april 2023 om 20:00 uur

Tim Peinen is historicus noch reisgids, maar behept met veel liefde voor Duitstalig België. Hij trekt met open vizier door Duitstalig België en haalt nieuwsgierig-enthousiast banden met Duitstalige Belgen aan. Onder meer dankzij intense contacten met lokale historici is hij al meer dan 15 jaar lang getuige van de eerste geschiedkundige ontsluiting van de regio en haar bevolking, zonder taboes.

In het oosten van België bestaat een voor velen haast exotische samenleving: omdat ze Duitstalig is, omdat haar verleden tot de verbeelding spreekt … en omdat ze nauwelijks bekend is …
Tim Peinen verzamelt het relaas van de Duitstalige Belgen die hij heeft ontmoet. Hij vertelt de geschiedenis van de streek van het vroegste begin tot vandaag. Een jaar lang ging hij op pad om ter plaatse de sporen te zoeken waarover hij had gelezen en gehoord. Die beelden vormen de rode draad van zijn lezing. Door zijn vertrouwdheid met de streek en haar bevolking biedt hij tegelijk een blikopener: wie zijn de Duitstalige Belgen vandaag? Wat doen ze? Hoe kijken ze naar zichzelf, naar België, naar de wereld?

Prijzen

Ticket Prijs
Leden tarief in voorverkoop € 8,00
Niet-leden tarief in voorverkoop € 12,00
Opgelet: aan de kassa betaal je bovenop het tarief, extra € 2,00

Inschrijven via activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be of bij Ria Keysers ☎️03 652 12 86

Betalen: op rekening BE46 4151 1669 3136   Davidsfonds Brasschaat, met de vermelding "spoorlopen"

Labels: Mens & MaatschappijLezing