Over Wandeling in Antwerpen “Schelmen en schurken” - VOLZET

28 sep
Antwerpen Lange Wapper - Het Steen

Wandeling in Antwerpen “Schelmen en schurken” - VOLZET

Heeft de Antwerpenaar terecht de reputatie een tikkeltje arrogant te zijn maar ook joviaal, vrijgevig, humoristisch en eerlijk?

woensdag 28 september 2022 van 14:00 uur tot 16:30 uur

Heeft de Antwerpenaar terecht de reputatie een tikkeltje arrogant te zijn maar ook joviaal, vrijgevig, humoristisch en eerlijk? Op deze wandeling zal je merken dat sommige inwoners niet helemaal aan dat beeld beantwoordden en toch wel een erg scheve schaats gereden hebben. De gids, Viviane Naedts, één van onze leden, vertelt verhalen over afschuwelijke moorden, over fraude, over geraffineerde diefstallen ... zelfs een lynchpartij. Maar zij vertelt ook hoe rechtspraak en bestraffing van misdaad in de loop der tijden geëvolueerd zijn. Beul was een knelpuntberoep. Welke oplossing het stadsbestuur daar vroeger voor uitdokterde, dat verneem je ook.

De wandeling duurt 2 uur. We starten om 14.00 uur aan Het Steen. Omdat het parcours redelijk lang is - we eindigen aan het Oud Justitiepaleis op de Britse Lei - houden we halfweg een korte drankstop en eindigen dus rond 16.30 uur. Tegenover het Oud Justitiepaleis is een tramhalte. 

Inschrijven noodzakelijk, vóór 14 september bij Katia Pannecoucke, katia.pannecoucke@telenet.be of tel.nr. 03/383 51 56.

Het aantal deelnemers is beperkt en vol=vol.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 7,00

VOLZET - INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

Inschrijven noodzakelijk, vóór 14 september bij Katia Pannecoucke, katia.pannecoucke@telenet.be of tel.nr. 03/383 51 56. Het aantal deelnemers is beperkt en vol=vol.

Deelnameprijs: € 5 / € 7 p.p. met/zonder DF-cultuurkaart, over te schrijven op rekeningnummer BE46 9730 9407 0836, ten name van Davidsfonds, met vermelding “Het Steen”.

 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijActiviteitWandeling met gids