Over Een dagje Brusselen

14 mrt

Een dagje Brusselen

Uitnodiging – ga mee op stap voor 2 super boeiende bezoeken (met middagmaal)!

donderdag 14 maart 2024 van 10:00 uur tot 17:00 uur

Op donderdag 14 maart 2024 bezoeken we met Davidsfonds Reet twee tentoonstellingen in Brussel. We spreken af in het Centraal Station te Brussel om 10 uur. We stellen voor om per trein te reizen vanuit Mechelen met de trein van 9.33 u. We reizen dan als groep tegen een voordelig tarief. U kan eventueel parkeren in Parking P1 Station Mechelen.

  1. In Brussel wandelen we in 5 minuten naar de Koninklijke Bibliotheek waar we, met een toegewijde gids, de tentoonstelling “James Ensor, geïnspireerd door Brussel” bezoeken.
  2. Na dit bezoek (rond 12 uur) wandelen we in een kwartiertje naar de “Koninklijke St. Hubertusgalerijen”. U kan inschrijven voor een middagmaal in groep in “Bouillon Bruxelles” in de Predikherenstraat (rue des Dominicains).
  3. Om 14.30 u vertrekken we in de St. Hubertusgalerij voor een korte wandeling langs de Kathedraal van St. Michiel en St. Goedele naar de Nationale Bank van België. Een gespecialiseerde gids leidt ons rond in het prachtige museum van de bank.
  4. Bij het einde van dit bezoek, omstreeks 17 uur wandelen we naar het Centraal Station voor de terugreis (al dan niet na een drankje in de omgeving).

Davidsfonds Reet biedt u de gelegenheid om met deskundige gidsen twee mooie en boeiende tentoonstellingen te zien en te genieten van een aangenaam dagje “Brusselen”. Wij leiden u door de stad en zorgen ervoor dat u onderweg onbezorgd en in aangenaam gezelschap kan genieten van enkele hoogtepunten van wat Brussel te bieden heeft.

Prijzen

Praktisch:

  • Waar? Vertrek in Brussel in de grote hal van het station Brussel Centraal
  • Wanneer? donderdag 14 maart 2024 om 10 uur stipt
  • Wie? iedereen welkom (het aantal plaatsen is beperkt - wie eerst komt, eerst maalt!)
  • Prijs?

- groepsticket voor treinreis Mechelen – Brussel – Mechelen voor rekening DF Reet
- 25 euro per persoon (15 euro per persoon met museumkaart)
- 45 euro per persoon voor lunch in groep (water, één glas wijn of bier, voorgerecht, hoofdgerecht) (uw keuze voor een vegetarisch, vis- of vleesgerecht kan u na inschrijving maken).

  • U kan inschrijven tot 19 februari 2024 op het adres eddy.huyghe@skynet.be met vermelding “met / zonder treinticket” en “met / zonder lunch”
  • en mits betaling van het juiste bedrag op rekening van Davidsfonds Reet BE18 1030 5610 4565
Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenBeeldende kunst1 sessieActiviteitLokaalBezoek met gidsCultuurregio Brussel