Over Voorstelling Cirque du Soleil - OVO

10 mrt

Voorstelling Cirque du Soleil - OVO

OVO is een rondreizende circusproductie van Cirque Du Soleil. OVO heeft als thema  " de haastige vlucht naar een kleurrijk ecosysteem vol leven, waar insecten werken, eten, kruipen, fladderen, spelen, vechten en op zoek zijn naar liefde."

We brengen samen aan deze voorstelling een bezoek. De voorstelling vindt plaats te Rijsel en we verplaatsen ons met een autocar.

zondag 10 maart 2024 van 15:30 uur tot 21:00 uur

Wat is het verhaal van Cirque du Soleil OVO?

OVO is een haastige vlucht naar een kleurrijk ecosysteem vol leven, waar insecten werken, eten, kruipen, fladderen, spelen, vechten en op zoek zijn naar liefde in een non-stop rel van energie en beweging. OVO is een rondreizende circusproductie van Cirque du Soleil die in 2009 in Montréal, Canada in première ging. OVO's bedenker en regisseur, Deborah Colker, liet zich inspireren door de wereld van insecten. 

Cirque du Soleil OVO is gevuld met hectische energie, opwekkende liedjes en komische intermezzo's die het hele gezin zullen vermaken. De cast van spinnen, sprinkhanen, mieren, kevers, vliegen, libellen, motten en meer, zijn geïnspireerde vertolkingen van de wezens waar we van houden.

Het uitgangspunt van de verhaallijn van de show is dat een gemeenschap van insecten een vreemd nieuw insect tegenkomt – ik vermoed een slijmerige vlieg, alleen gebaseerd op zijn kleur en borstelharen. Deze vlieg draagt een groot vogelei met zich en daar dankt de show zijn naam aan, aangezien "OVO" ei is in het Portugees. De insecten vechten om wie het ei mag bezitten. De nagebootste gevechten en de flirt onder de biodiverse cast verdelen de acts net zoals clowns dat deden in de tijd van Barnum en Bailey.

De eerste van de bekwame acrobatiek bestaat uit hardwerkende mieren die verbazingwekkende voet jongleer kunsten uitvoeren. Extra grote voedselmodellen zoals kiwi en maïs worden moeiteloos rondgedraaid en gegooid, wat duidelijk doet denken aan het vermogen van mieren om voorwerpen te dragen die vele malen hun eigen gewicht hebben. De stemming kalmeert aanzienlijk zodra de mieren zich terugtrekken in hun nest, en de show verandert in een libel die zijn waterrijke domein in de gaten houdt. Rustgevende melodieën versterken schijnbaar moeiteloze krachtdaden terwijl de uitvoerder blijk geeft van de vaardigheid van het balanceren van de handen. Zijn soepele bewegingen, het klapperen van zijn 'vleugels' en het ondersteboven lopen en klimmen, roepen perfect herinneringen op aan het kijken naar libellen die op zwoele zomerdagen over vijvers zweven. Opvallend is ook hoeveel van deze acts worden begeleid door live zang en muziek uitgevoerd door een groep kakkerlakken.

Het hoogtepunt is ongetwijfeld de waanzinnige luchtacrobatiek met de hoogvliegende Lepidoptera. Deze act begint met een acrobaat die op prachtige wijze de reis interpreteert van een gigantische zijden motten larve. Dit wordt gevolgd door een duo, uiteraard verkleed als een paar volwassen motten. Als je het heen en weer kijken van hun tuimelen in de lucht ziet, kun je niet anders dan je door feromoon aangedreven paringsrituelen van motten en vlinders voorstellen.

Cirque du Soleil OVO is een must-see voor insectenliefhebbers. Iedereen zal iets vinden om te waarderen.  OVO staat oprecht garant voor een waanzinnig spectaculaire, kleurrijke en feestelijke voorstelling.Artiesten van wereldklasse en een productie van het allerhoogste niveau.

Prijzen

INSCHRIJVEN TEN LAATSTE 18 DEC 2023

€ 120 voor niet-leden

€ 100 voor leden

Inbegrepen in de prijs: Busreis & toegangsticket

Uw reservering via OVERSCHRIJVING op rekening 
Davidsfonds Brakel-Lierde BE 81 6528 2151 6324
voor meer info: p.davidsfonds@gmail.com

Samenkomst: Sporthal De Rijdt, Jagerstraat 64, 9660 Brakel om 15u30

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenMuziekTheater & dans1 sessieVoorstelling (theater, literatuur, film,...)