Over Exclusieve culturele daguitstap naar Antwerpen

23 sep
Antwerpen - HeadquARTers Katoennatie, Antwerpen - Snijders-Rockoxhuis

Exclusieve culturele daguitstap naar Antwerpen

We zijn trots om jullie op zaterdag 23 september een exclusieve daguitstap van hoog cultureel gehalte aan te bieden naar Antwerpen!

zaterdag 23 september 2023 van 09:00 uur tot 19:00 uur

In de voormiddag bezoeken we de zeer recent voor het publiek geopende Cobra-tentoonstelling van Fernand Huts in het CoBrA-depot dat aansluit bij de HeadquARTers van Katoen Natie.

Het wordt een verkenning van de heel diverse indrukwekkende collectie onder begeleiding van een ervaren gids: schilderijen, grafisch werk, sculpturen en toegepaste kunst, bibliofiele uitgaven en andere publicaties als fundament van de beweging.

De grote namen van CoBrA zijn present: Dotremont, Alechinsky, Appel, Corneille, Constant en Jorn, naast vele anderen. Vanuit een ietwat gek concept, helemaal in de lijn van CoBrA, geeft het depotbezoek de gelegenheid om de essentie van de CoBrA-beweging te ervaren.

Een niet te missen bezoek dus voor elke kunstliefhebber!

Op de middag worden we door traiteur Jansen verwelkomd met een 3-gangenlunch in een uniek en exclusief kader, namelijk het privérestaurant van de Katoennatie in het prachtig Art Nouveau-gebouw van de HeadquARTers. Daar wordt u verwend met een heerlijke lunch!

In de namiddag brengen we een gegidst bezoek aan het Snijders&Rockoxhuis. Dit schitterend museum is een pareltje dat soms ontsnapt aan onze aandacht. En als extraatje: het Rubenshuis, dat nog tot 2027 gesloten zal zijn, is daar momenteel te gast. Diverse topstukken uit het Rubenshuis zijn nu prachtig geïntegreerd in de collectie van het Snijders&Rockoxhuis.

PROGRAMMA

09u15

Vertrek naar Antwerpen. We rijden met eigen vervoer (*)

Adres: Katoen Natie HeadquARTers, Van Aerdtstraat 33, 2060 Antwerpen

Google Maps:https://www.headquarters-katoennatie.com/nl/contact

10u45

Afspraak aan Cobra Depot bij de Katoen Natie HeadquARTers

Wees op tijd! Want het bezoek is uitsluitend mogelijk met gids. Zodra het parcours is gestart, kunnen laatkomers helaas niet meer aansluiten.

11u – 12u30

Tentoonstelling Cobra Depot van de Phoebus Foundation.

Daarna gaan we te voet naar het vlakbij gelegen restaurant.

13u – 15u

3-gangenlunch in het unieke kader van HeadquARTers, het Art Nouveau-privérestaurant van de Katoennatie, waar Traiteur Jansen de keuken beheert. Is all-in: voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en dranken (cava, wijn, koffie, water).

15u15 – 17u15

Gegidst bezoek aan het museum Snijders&Rockoxhuis

17u30 – 19u

Optioneel – Voor wie dit nog wil, kunnen we afsluiten in het aangename kader van STORM, het museumcafé van het MAS (Museum aan de Stroom) op het Antwerpse Eilandje. Is makkelijk te voet te bereiken vanaf het Rockoxhuis.

Dan kun je naar het dak van het MAS om Antwerpen te overzien vanop een hoogte van 65 meter. Indrukwekkend!

19u

Terug naar huis

 (*) Zo je niet over eigen vervoer beschikt,  aarzel dan niet en vermeld dit bij je inschrijving. Onze bestuursleden staan voor je klaar. Dit mag voor niemand een reden zijn om niet aan deze activiteit deel te nemen!

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 75,00
Standaard € 80,00

Heb je interesse? We kunnen helaas maar 15 deelnemers inschrijven. Aarzel dus niet en schrijf je in bij onze ondervoorzitter Roseline Vroman.

Mail naar roseline.vroman@gmail.com of telefonisch naar 0476 450 850. Iedereen is van harte welkom, zowel leden als niet-leden!

In de deelnameprijs zijn inbegrepen: de uitstappen met Nederlandstalige gidsen, de 3-gangenlunch (inclusief drank) en dessert en koffie achteraf.

Enkel de toegangsprijs voor het Snijders&Rockoxhuis is niet inbegrepen omdat deelnemers met een museumpas dit museum gratis kunnen bezoeken (neem je pas dus zeker mee!). Ook voor wie geen museumpas heeft, gelden er reductietarieven. De entree bedraagt dan €4 voor KBC-klanten of anders €6 per persoon. De afsluiter in het museumcafé van het MAS is optioneel en dus evenmin inbegrepen.

Je inschrijving is definitief na ontvangst van het deelnamebedrag op rekeningnummer BE76 6528 2001 0295 van het Davidsfonds Wortegem-Petegem.

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstDagevenementActiviteitCultuurBezoek met gidskunstAntwerpenTentoonstellingGegidst bezoekdaguitstap