Over Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk en Museum M te Leuven

17 feb
Leuven - Museum M

Dieric Bouts in de Sint-Pieterskerk en Museum M te Leuven

Op zaterdag 17 februari plannen we een bezoek aan Museum M en de Sint-Pieterskerk te Leuven. Dit bezoek staat in het teken van de schilder Dieric Bouts (ca 1410 – 1475). We doen dat onder leiding van gids Trui, die voor ons al een aantal rondleidingen heeft gedaan. Trui laat ons kennismaken met schilder Dieric Bouts aan de hand van zijn schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’, dat in de kerk permanent zijn plekje heeft. Naast schilder was Bouts een beeldenmaker en was hij tevens ook tekenaar van cartoons, posters, reclame en onderscheidde zich in sportfotografie, celebrityfotografie en film.

zaterdag 17 februari 2024 van 13:30 uur tot 18:00 uur

Op zaterdag 17 februari plannen we een bezoek aan de Sint-Pieterskerk en aan Museum M te Leuven.

Dit bezoek staat in het teken van de schilder Dieric Bouts (ca 1410 – 1475). We doen dat onder leiding van gids Trui, die voor ons al een aantal rondleidingen heeft gedaan.

Trui laat ons kennismaken met schilder Dieric Bouts  aan de hand van zijn schilderij ‘Het Laatste Avondmaal’, dat in de kerk permanent zijn plekje heeft. Naast schilder was Bouts een beeldenmaker en was hij tevens ook tekenaar van cartoons, posters, reclame en onderscheidde zich in sportfotografie, celebrityfotografie en film.

Dieric BoutsTekst 

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Oost-Brabant