Over Reis naar Oxford en de Cotswolds

06-09 jun

Reis naar Oxford en de Cotswolds

Met Michèle Melotte naar Oxford en de Cotswolds.

Van dinsdag 6 juni 2023 om 06:30 uur t/m vrijdag 9 juni 2023 om 23:00 uur

Programma

Dag 1 * België - Folkestone - Woodstock - Oxford A

6.30 uur vertrek  per bus naar Calais, waar we naar Dover varen. Doorreis naar Woodstock. Vrije lunch onderweg. Bezoek aan Blenheim Palace, het kasteel dat in het begin van de 18de eeuw gebouwd werd in opdracht van de eerste Hertog van Marlborough. Zijn beroemde nazaat, Sir Winston Churchill, werd hier geboren. Het kasteel is één van de spectaculairste en het park één van de interessantste van Engeland. In 1987 werd het paleis door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Verder naar Oxford, onze uitvalsbasis tijdens deze reis.

Dag 2 * Cotswolds O - A

Na het ontbijt maken we kennis met enkele romantische dorpjes en stadjes die de regio rijk is. Zo zien we o.a. Minster Lovell met de pittoreske ruïnes van zijn 15de eeuwse abdij, het charmante marktstadje Stow-on-the-Wold, Broadway: de parel van de Cotswolds, en andere fotogenieke postkaartdorpjes. In Kiftsgate genieten we eerst van een typische cream tea met verse scones, waarna we op wandel gaan in de prachtige tuin. Het levenswerk van 3 generaties groene vingers.

Dag 3 * Oxford O-A

Een wandeling door het historische hart van deze wereldberoemde en eeuwenoude universiteitsstad brengt ons naar ‘colleges’ met prachtige binnenplaatsen en tuinen. We brengen een bezoek aan Christ Church College, het grootste en meest prestigieuze college uit 1525. Dit college presenteert met trots zijn imposante verblijven, zijn waardevolle collecties en zijn schitterende kathedraal aan het publiek. Vrije lunch in het centrum van Oxford. Namiddag bezoeken we Oxford Botanic Garden & Arboretum. Deze tuin stamt uit 1621 en biedt bijna 6.000 verschillende plantensoorten. De tuin is het hele jaar door een oase van biodiversiteit. We wandelen door 300 jaar oude kassen, een ommuurde tuin met medicinale kruiden, verzonken tuin met prachtige borders en een rots- en watertuin. 

Dag 4 * Windsor… en terugkeer naar België O

Op de terugweg naar Dover voorzien we nog een laatste bezoek: Windsor Castle. Het kasteel van Windsor, familiehuis van de Britse Koninklijke familie, speelt een belangrijke rol bij de vele tradities die het Engelse koningshuis rijk is. Na het middagmaal reizen we verder naar Dover waar we terug varen naar Calais en doorrijden naar België.

Hotel

Holiday Inn Oxford Peartree

Roundabout, Woodstock Rd  Oxford OX2 8JD

United Kingdom Tel. +44 371 942 9086

Inbegrepen:

  • 3 overnachtingen in halfpension (avondmaal en ontbijt) in Holiday Inn Oxford (of gelijkwaardig)
  •  1 cream tea
  •  bezoeken en excursies zoals vermeld in het programma waar nodig met een Engelstalige lokale gids
  •  Deskundige begeleiding gedurende de hele reis
  •  transfers (inclusief overtocht met de ferry) en vervoer ter plaatse in een comfortabele autocar, vertrek vanuit Bassevelde, fooi voor de chauffeur
  • gebruik van de audiofoon 
  • BTW en taksen zoals actueel gekend
  •  bijdrage Garantiefonds

logoCULTUURRAAD300x141 

Met steun van de gemeentelijke cultuurraad en de gemeente Assenede.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 870,00
Standaard € 870,00

info: cultuur@df-bass.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenArchitectuurActiviteitEuropaMeerdaagse uitstap