Over NEDERLANDSE CHARME

03 jun

NEDERLANDSE CHARME

Dagexcursie naar Arnhem en Heusden-aan-de-Maas

Arnhem, hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een bijzonder rijke geschiedenis. We rijden langs de Sint-Eusebiuskerk en een paar oorlogssites. De slag om Arnhem (WOII) is één van de zwaarste nederlagen aan geallieerde zijde. De ‘bridge too far’ was een operatie die uiteindelijk alleen maar op het tekenbord van de militaire strategen bleek te werken. Het Nederlands Openluchtmuseum gunt je met zijn authentieke gebouwen en oude voorwerpen dan weer een unieke kijk op het verleden.

Heusden is een charmant vestingstadje aan de Bergsche Maas, ten westen van ’s Hertogenbosch. De stad is volledig omringd door bastions, water en ravelijnen. 

zaterdag 3 juni 2023 van 08:00 uur tot 21:00 uur

Arnhem, hoofdstad van de provincie Gelderland, heeft een bijzonder rijke geschiedenis. We rijden langs de Sint-Eusebiuskerk en een paar oorlogssites. De slag om Arnhem (WOII) is één van de zwaarste nederlagen aan geallieerde zijde. De ‘bridge too far’ was een operatie die uiteindelijk alleen maar op het tekenbord van de militaire strategen bleek te werken.  

Het Nederlands Openluchtmuseum gunt je met zijn authentieke gebouwen en oude voorwerpen dan weer een unieke kijk op het verleden. Je kunt een rit maken met een historische tram die je achtereenvolgens brengt van een Hollands dorp over een Fries dorp, naar een dorpje uit de Achterhoek, en zelfs naar een typische Nederlands-Indische kampoeng. 
Elke deelnemer  ontdekt op eigen houtje en ritme brokjes Nederlandse geschiedenis. Laat je door de enthousiaste en passioneerde medewerkers informeren over oude ambachten zoals bv. vlas maken en weven. Bovendien is het een fantastische locatie voor fotograferen!

Heusden-aan-de-Maas is een charmant vestingstadje aan de Bergsche Maas, ten westen van ’s Hertogenbosch. De stad is volledig omringd door bastions, water en ravelijnen. Bij de windmolens op de vestingen sta je voor een waar zeventiende-eeuws tafereel. De kleine pittoreske stadshaven heeft prachtige huisgevels die de tand des tijds trotseerden. Een verborgen parel - aan jou om hem te ontdekken!

Leo Camerlynck, gids en voorzitter van Davidsfonds Ukkel, geeft je meer dan één reden om je in te schrijven voor de gewestreis naar Arnhem en Heusden-aan-de-Maas.

Uw reisgids is Leo Camerlynck, gids en voorzitter van Davidsfonds Ukkel

Organisatie: Regiocommissie Davidsfonds Cultuurregio Brussel

Prijzen

Datum: zaterdag 3 juni 2023

Vertrektijden:

  • 07.30 uur – Parking aan eindpunt van tram 4 te Ukkel Stalle (vóór de AS Adventure,     Verlengde Stallestraat 200, 1620 Drogenbos op de grens van Ukkel en Drogenbos)
  • 08.00 uur – Parking achter de Basiliek van Koekelberg

    Terug om 20.00 uur in Koekelberg en 20.30 uur in Ukkel

 Prijs: €50,00 p.p.
Inbegrepen: luxebus, gids, toegang tot het openluchtmuseum, vieruurtje, gemoedelijkheid
Voor eigen rekening: Lunch in een restaurant naar keuze in het Openluchtmuseum van Arnhem.

Inschrijven: verplicht aanmelden bij Ikram ten laatste op 28 mei 2023 via ikram.achahboun@davidsfonds.be of 0472 57 62 10.

Betaling via Overschrijving op Davidsfonds Brussel vzw rekeningnummer:
BE27 7330 6012 4973

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenArchitectuurWetenschap & techniekDagevenementNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2ActiviteitEuropaWandeling met gidsGeschiedenisNatuurstadsbezoekwandelingGeleid Bezoek