Over Vierdaagse reis naar Nederland: HANZESTEDEN

18-21 mei

Vierdaagse reis naar Nederland: HANZESTEDEN

Op donderdag 18 mei 2023 vertrekken we vroeg in de ochtend noordwaarts, naar de stad Zutphen, die de uitvalsbasis zal vormen om van hieruit menige steden aan te doen, zoals

  • Elburg, vestingstad op de Veluwe aan de Zuiderzee,
  • Kampen, aan de benedenloop van de IJssel, trotse koopmansstad,
  • Hasselt (NL), aan het ‘Zwarte Water’ nabij de monding van de Overijsselse ‘Vecht’,
  • Zwolle, hoofdstad van Overijssel met zijn oude stadskern en beschermd stadsgezicht,
  • Deventer, één van de mooiste steden van Nederland,
  • Doesburg, met meer dan 150 rijksmonumenten,
  • Nijmegen, oudste stad van Nederland aan de ‘Waag’,
Van donderdag 18 mei 2023 om 07:30 uur t/m zondag 21 mei 2023 om 20:00 uur

Naar jaarlijkse gewoonte plannen we in het Hemelvaartweekend (18 t/m 21 mei) van 2023 weerom een vierdaagse reis . In overleg met onze getrouwe gids Paul Koop, die ook nu weer van de partij gaat zijn, werd beslist om dit verlengd weekend richting Nederland te trekken en een aantal Hanzesteden aan te doen.

Het verblijfshotel ‘Hampshire Hotel’ te Zutphen, ’s Gravenhof 4 zal onze gastheer zijn tijdens de reis. Hier overnachten we en laten ons het ontbijt en het diner wel gesmaken.

De kostprijs voor deelname is nog niet exact bepaald en zal kort na Nieuwjaar in een tweede schrijven aan u worden medegedeeld. Hoewel de huidige inflatie alle prijzen goed de hoogte hebben ingejaagd, trachten we de deelnameprijs zo democratisch mogelijk te maken.

Prijzen

Prijs zal in jan 2023 bekend zijn

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenArchitectuurBeeldende kunstActiviteitEuropaBezoek met gidsMeerdaagse uitstap