Sprekers bij NIEUW - India, een onzichtbare gigant?

03-24 okt
Mortsel - CC Zaal 't Parkske

NIEUW - India, een onzichtbare gigant?

Gie Goris en Prakash Goossens introduceren je in de geschiedenis, diversiteit en ambities van India.

donderdag 3 oktober 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur, donderdag 24 oktober 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Over de sprekers

  1. Gie Goris

    Gie Goris

    Gie Goris is theoloog van opleiding en was meer dan dertig jaar lang actief in de mondiale journalistiek, eerst als hoofdredacteur van Wereldwijd, later van MO*. Zijn expertise bevindt zich op het vlak van cultuur en religie in het kader van conflict en menselijke ontwikkeling, interculturaliteit en mondialisering, en de opkomst van het Globale Zuiden. Gie specialiseerde zich in Azië (van Afghanistan tot India, van Iran tot Indonesië). In 2011 publiceerde hij zijn eerste boek over de regio: ‘OPSTANDLAND. De strijd om Afghanistan, Pakistan en Kasjmir’ (De Bezige Bij). In het voorjaar van 2024 publiceerde hij bij Lannoo ‘INDIA. De onzichtbare gigant’.
  2. Prakash Goossens

    Prakash Goossens

    Prakash Goossens, Belg van Indiase origine, is gepassioneerd door zijn geboorteland India. Hij studeerde rechten aan de KUBrussel, KU Leuven en Université Robert Schuman te Straatsburg en internationale politiek aan de UCLouvain-la-Neuve en is professioneel actief geweest in onderwijs, welzijn en gezondheidszorg. Jarenlang was hij Internationale Vertegenwoordiger voor de Broeders van Liefde en in die hoedanigheid was hij zeer regelmatig in India. Op dit ogenblik is hij strategisch beleidsmedewerker bij het Imeldaziekenhuis te Bonheiden.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 40,00
Standaardprijs € 58,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) of academie@davidsfonds.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijPolitiekCursus2 sessiesBasiscursusAcademieActiviteitWereldCultuurregio Antwerpen