Over Oorlogscafé Kempen

24 sep
Geel - Het Wijnhuis

Oorlogscafé Kempen

Collaboratie en repressie in Vlaanderen

dinsdag 24 september 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Heb je concrete vragen over de collaboratie of de bestraffing ervan na de oorlog? Historici Koen Aerts en Bruno De Wever stellen tijdens het Oorlogscafé hun ruime expertise ter beschikking om je vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan. Via deze link kan je alvast jouw vraag stellen, anoniem als je dat wenst. Tijdens het Oorlogscafé krijg je een antwoord en kan je in gesprek gaan.

Voor de start van de cursus ontvang je de digitale cursus ‘Collaboratie en repressie’, verzorgd door prof. Bruno De Wever en prof. Koen Aerts, die aan de hand van filmpjes het onderwerp en de context toelichten.

INBEGREPEN IN DE CURSUSPRIJS: 

De digitale cursus Collaboratie en repressie, verzorgd door prof. Bruno De Wever en prof. Koen Aerts, licht het onderwerp en de context toe. Elk topic wordt in tien filmpjes van elk ca. 8 min. uitgediept.
Het is ten zeerste aangeraden om deze cursus voorafgaand aan het oorlogscafé te bekijken. Na je inschrijving bezorgen we je tijdig de informatie over de toegang tot deze digitale cursus.


Help het nieuwe historische onderzoek een stapje verder!
Prof. Koen Aerts onderzoekt het oorlogsverleden en de herinnering van zo veel mogelijk Belgen en vraagt jouw hulp. Vul deze enquête zo snel mogelijk in. Om representatief te zijn, is het essentieel om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Vraag dus je familie, buren, vrienden .. om deel te nemen!

I.s.m. Davidsfonds regio Kempen

Programma van cursus Oorlogscafé Kempen

Op dinsdag 24 september:
20:00 - 22:00 Sessie 1 Door Koen Aerts, Bruno De Wever

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (digitale cursus inbegrepen) € 35,00
Standaardprijs (digitale cursus inbegrepen) € 53,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijPolitiekAvondcursusCursus1 sessieAcademieActiviteitEuropaLokaalCultuurregio Kempen