Over Triënnale Brugge - Gegidst bezoek

27 apr

Triënnale Brugge - Gegidst bezoek

Voor deze 4de editie gaat “Triënnale Brugge: Spaces of Possibility”, op zoek naar het sluimerend potentieel van de stad. Hoe kan een Unesco-beschermde historische stad, waar behoud centraal staat, omgaan met concepten als verandering en duurzaamheid, en hoe kan hedendaagse kunst en architectuur hier een nieuw kader voor scheppen?

12 kunstenaars en architecten van over de hele wereld geven – voor even – een nieuwe invulling aan on(der)benutte of weinig opgemerkte locaties in de stad. Met hun artistieke ingrepen en grootschalige installaties verbinden ze stadsdelen, tonen ze nieuwe vormen van gebruik en gaan ze op zoek naar schoonheid in wat veelal over het hoofd wordt gezien.

zaterdag 27 april 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Afbeelding3

Practische informatie:

We rijden met eigen vervoer naar Brugge en spreken af aan de achterkant van het station.  Wil je samenrijden?  Afspraak om 13u15 op het Guldensporenplein.  Wie wil kan ook de trein nemen.

Op vandaag hebben we een optie op 2 gidsen.  Elke gids neemt een groepje van maximum 16 deelnemers op sleeptouw doorheen TRIBRU2024.

De wandeling is zo’n 3,5 km en onderweg zien we 7 van de 11 kunstwerken.  Nadien kunnen we napraten bij een drankje.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 10,00

Info: renaat jonckheere 0474 96 17 12 -  renaat.jonckheere@outlook.be

Labels: Kunst & CultuurArchitectuurActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Brugge