Over Innovatie, STEM en genderevenwicht in een wereldeconomie

07 mrt
Haacht - GC Den Breughel

Innovatie, STEM en genderevenwicht in een wereldeconomie

door Françoise Chombar, voorzitter Melexis

Dit is een organisatie van Davidsfonds Haacht, Rotselaar en Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek

donderdag 7 maart 2024 om 20:00 uur

In elke auto die waar ook ter wereld van de band rolt, zitten momenteel gemiddeld 33 chips van Melexis.  Het Vlaamse bedrijf Melexis is dé grote fabrikant van halfgeleiders en de tweede grootste producent ter wereld van deze elektronische chips. Mede-oprichtster Françoise Chombar was 18 jaar lang de CEO en is nu nog voorzitter van dit bloeiende beursgenoteerde bedrijf.

Wij nodigen haar uit om vanuit haar jarenlange ervaring te vertellen over de noodzaak van innovatie in Vlaanderen. Daarnaast toont ze ons het belang van genderevenwicht in de wereldeconomie. Haar voortdurende engagement voor meer STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en meer diversiteit wordt gedreven door haar diepe geloof in de positieve maatschappelijke impact ervan. Mis deze buitenkans niet om een gedreven topvrouw aan het woord te horen! Nadien is er de mogelijkheid om bij een drankje na te praten.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 15,00
Davidsfonds niet-leden € 18,00
Studenten € 5,00

Praktisch

Donderdag 7 maart 2024, 20u. 
GC Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht
Prijs: € 18 - € 15 voor Davidsfonds leden, studenten € 5
Info: haacht.davidsfonds.be, 016/25.14.46

Inschrijven liefst vooraf door storting op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht. Graag ook een mailtje naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 0472/75.85.61) met vermelding van je naam, het aantal personen en een telefoonnummer waarop je die avond te bereiken bent (voor eventuele noodgevallen)

Tot dan,

Tine, Ria, Cindy, Gillis, Rudi en Geertrui

Labels: Mens & MaatschappijWetenschap & techniekZingevingLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitLokaalCultuurregio DenderregioCultuurregio Halle-VilvoordeCultuurregio Oost-Brabant