Over Davidsfonds Inspiratiedag 2024

24 feb
Brugge - Sint-Lodewijkscollege

Davidsfonds Inspiratiedag 2024

Een ruimtevaartingenieur die ons naar het buitengewone leert reiken, een cartoonist die het over vrije meningsuiting heeft, verschillende keuzesessies en een eenmalige omruilactie van het promotiemateriaal: een kleine greep uit de bouwstenen van de Davidsfonds Inspiratiedag 2024. Ben je vrijwilliger? We verwachten jou en je partner! 

zaterdag 24 februari 2024 om 10:00 uur

De Davidsfonds Inspiratiedag strijkt op zaterdag 24 februari 2024 neer in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, een niet zo doorsnee secundaire school die naast educatie ook kunst en cultuur ademt. Een groot auditorium, een uitgebreide kunstcollectie en een indrukwekkende bibliotheek maken deel uit van dat verhaal.

Iedereen die vrijwilliger is bij Davidsfonds en zijn of haar partner wordt uitgenodigd voor een dag die bulkt van ontmoeting en – uiteraard – inspiratie.

We starten plenair met algemeen directeur Kris Opdedrynck, voorzitter Peter De Wilde en de Brugse burgemeester Dirk De fauw. Aansluitend staat ruimtevaartingenieur Stijn Ilsen in zijn keynote stil bij de mindset die nodig is om het buitengewone te bereiken. Verwacht een reis langsheen inspirerende anekdotes, doorspekt met boeiende foto's, animaties én humor.

Een gevarieerde cultuurmarkt, een quiz en een cartoonist zonder blad voor de mond

Samen met de lunch start een cultuurmarkt, waar je onder meer kennis kan maken met het aanbod van verschillende Davidsfonds-cultuurpartners. Je kan snuisteren tussen een selectie stockboeken en een boekenruilstandje verkennen, waar je eigen boeken kan achterlaten voor nieuw leesvoer. 

Ook kan je oud promotiemateriaal, waaronder roll-upbanners, beachvlaggen en pijlen, gratis inruilen voor nieuw materiaal of bijkomend promomateriaal aankopen. Het gaat om een eenmalige actie. Eens ingeschreven, ontvang je een vrijblijvend  bestelformulier. Bestel tijdig en dan zorgen we ervoor dat het voor je klaarligt op de Inspiratiedag. 

In de vroege namiddag zijn er verschillende keuzesessies waaronder smartphonefotografie voor beginners, grafische vormgeving met Canva en elektronische nieuwsbrieven via Procurios. Ook is er een rondleiding in het gebouw en kan je deelnemen aan een workshop die je op weg zet om samen met ons van Vlaanderen en Brussel ook de komende jaren een top-plek te maken.

Snel zijn is de boodschap want de plekken voor de keuzesessies zijn beperkt. Elke deelnemer kan aan maximum één sessie deelnemen. Wil je liever wat meer tijd op de cultuurmarkt? Selecteer dan de optie ‘Geen keuzesessie’ in het betaalproces. Is dit de enige optie die nog zichtbaar is? Dan zijn alle keuzesessies volzet. Geen zorgen. Er valt genoeg te beleven.  

We sluiten de dag af met een (optionele) Davidsfonds-quiz en een lezing van Lectrr die het heeft over de wondere wereld van cartoons, zijn eigen ervaringen met doodsbedreigingen en de impact van humor in een wereld waarin iedereen een mening heeft en lange tenen een potentieel mijnenveld vormen.

In een slotmoment maken we de winnaar van de Davidsfonds-quiz bekend en onthullen we zijn of haar wel heel bijzondere prijs

Ben je er graag bij? Schrijf je nu in. We kijken ernaar uit jou en je partner te verwelkomen!

De inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 20 februari om 12.00 uur. Je kan voor meerdere personen tegelijk inschrijven met een maximum van 10. Noteer bij het inschrijven zeker de juiste naam en het bijhorend e-mailadres in het voorziene veld. Als je iemand inschrijft zonder correct e-mailadres, ontvangt deze persoon geen verdere communicaties over de Inspiratiedag. 

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Voor meer info, neem contact op met steven.tindemans@davidsfonds.be

Labels: Rolstoeltoegankelijk