Over Valentijnslezing

13 feb
Sinaai - Dorpshuis

Valentijnslezing

In de lusthof van Venus. Afrodisiaca door de eeuwen heen.

dinsdag 13 februari 2024 om 20:00 uur

Graag nodigen we je uit op onze Valentijnslezing “In de lusthof van Venus. Afrodisiaca door de eeuwen heen.” door prof. Dr. M. De Cleene


Prof. Marcel De Cleene (Gent) houdt zich als botanicus bezig met de rol van planten in rituelen en geneeskunde. Hij onderzocht een grote variatie aan afrodisiaca die verschillende culturen door de tijden heen gebruikten. Van de oude Egyptenaren en Romeinen tot de moderne mens: de zoektocht naar meer verleiding, betere seksuele prestaties of meer liefdesgenot is van alle tijden en alle volkeren.

Tijdens de lezing neemt hij ons mee op reis door de wereld van afrodisiaca: van kruidenmengsels en bezweringen tot koude baden en vossenstaarten… 

Verneem alles over de waarheden en onwaarheden van bizarre liefdesrecepten en de invloed van voedsel, edelstenen en dierensperma, -bloed, -eieren op je libido. We leren er meteen ook enkele klassieke liefdesrecepten!

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 10,00

Toegangsprijs €10,  €8 (houders van een Davidsfonds Cultuurkaart, leden van Markant)

Inschrijven is noodzakelijk en kan via inschrijvingen@davidsfondssinaai.be of telefonisch bij Franck Laceur op 03-772 33 47.

Labels: LezingActiviteitlezing