Over Theaterconcert The Tempest

13 jan
Antwerpen - Koningin Elisabethzaal

Theaterconcert The Tempest

Woelige verbeelding van Shakespeare

vrijdag 13 januari 2023 van 16:00 uur tot 21:30 uur

Liefde, wraak, intriges en jaloezie zijn zowat de basisingrediënten voor elk goed verhaal. Dat wist ook Sibelius, die zich graag liet inspireren door de tragedies van ‘s werelds beroemdste dichter, William Shakespeare. De Roovers en het Antwerp Symphony Orchestra brengen een verfrissende lezing van dit monument uit de wereldliteratuur, door het te koppelen aan een vergeten topwerk uit het symfonische repertoire.

 

Maak kennis met Prospero, de rechtmatige Hertog van Milaan, die twaalf jaar tevoren werd verbannen door zijn broer Antonio. Prospero’s leven en avonturen staan centraal in het toneelstuk The Tempest. Maar wat wil Shakespeare eigenlijk zeggen met zijn meesterwerk? Literatuurhistoricus Guido Latré leidt het concert in.

I.s.m. Antwerp Symphony Orchestra en Davidsfonds Reg. Antwerpen

TIP: Prof. Guido Latré geeft in Brasschaat de cursus 'Het Verdeelde Koninkrijk. Groot-Brittanië en Ierland: historisch en actueel'. Klik hier voor meer info.

Programma van dagevenement Theaterconcert The Tempest

Op vrijdag 13 januari:
16:00 - 21:30 DAGPROGRAMMA Door Guido Latré

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (inbegrepen concertticket t.w.v. € 48,5 warme maaltijd t.w.v. € 25,5, een glaasje cava en programmaboekje) € 94,00
Standaardprijs (inbegrepen concertticket t.w.v. € 48,5 warme maaltijd t.w.v. € 25,5, een glaasje cava en programmaboekje) € 100,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurMuziekTheater & dansDagevenement1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkAcademieActiviteit