Over Bezoek aan het COBRA-depot

10 jun
Antwerpen - HeadquARTers Katoennatie

Bezoek aan het COBRA-depot

Zaterdag 10 juni 2023, afspraak om 9.50 u., start bezoek 10  u. (tot ca. 12 u.)

CoBrA-depot, Van Aerdtstraat 33, Antwerpen

zaterdag 10 juni 2023 van 09:50 uur tot 12:00 uur

Bezoek aan het COBRA-depot 

Onlangs opende een nieuw privé-museum in Antwerpen in de schoot van Fernand Huts, het CoBrA-depot, dat aansluit bij de HeadquARTers van Katoen Natie. Het is een verkenning van de heel diverse collectie: schilderijen, grafisch werk, sculpturen en toegepaste kunst, bibliofiele uitgaven en andere publicaties als fundament van de beweging. Veelzijdigheid is de sterke troef van deze verzameling. De grote namen van CoBrA zijn present: Dotremont, Alechinsky, Appel, Corneille, Constant en Jorn, naast vele anderen. Vanuit een ietwat gek concept, helemaal in de lijn van CoBrA, geeft het depotbezoek de gelegenheid om de essentie van de CoBrA-beweging te ervaren.

Enkele leden vroegen ons of we geen bezoek konden organiseren, aangezien het museum niet op individuele basis te bezoeken is. Als Davidsfonds Haacht gaan we graag op deze vraag in. Het enige nog mogelijke moment voor de grote vakantie is zaterdag 10 juni, om 10u.  Er zijn 15 beschikbare plaatsen voor dit exclusieve bezoek, dus snel inschrijven is de boodschap!

Opgelet: er rijden dat weekend geen treinen tussen Leuven en Mechelen. Er is wel een vervangende buslijn of er kan in Wezemaal opgestapt worden. Voor wie niet zo makkelijk in Antwerpen geraakt, zullen we  gemeenschappelijk vervoer organiseren vanuit Haacht naar het station van Mechelen of Wezemaal. In Antwerpen nemen we dan de tram naar het CoBrA-depot.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 15,00
Davidsfonds niet-leden € 19,00

Inschrijven door een mailtje te sturen naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 016/25.14.46) en te storten op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht.

Graag ook vermelden:

-  uw telefoonnummer waarop u op 10 juni te bereiken bent;

-  of u graag een plaatsje heeft in een auto naar het station, dan wel of u zelf aan het museum geraakt.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & Ontmoeten1 sessieBezoek met gidsWandeling met gids