Over Bezoek kunstenaarsatelier Jan Desmarets met sessie bronsgieten

19 mrt
Zomergem - Kunstenaar Jan Desmarets

Bezoek kunstenaarsatelier Jan Desmarets met sessie bronsgieten

We nodigen jullie uit voor een bezoek aan het atelier van kunstenaar Jan Desmarets.

zondag 19 maart 2023 van 10:00 uur tot 13:00 uur

Jef Vermassen typeert deze Vlaamse beeldhouwer als volgt: "Hij is begeesterd door de immense kracht, de intense schoonheid en de sensuele lenigheid van bepaalde dieren en mensen dat hij niet anders kan dan zijn eigen intensieve kracht aan te wenden om wat in zijn geest is ontsproten te uiten in zijn kunstcreaties en echt tot leven te brengen."

Jan ontwerpt en realiseert zijn bronzen kunstwerken namelijk volledig zelf. Door toepassing van de verlorenwasmethode (Frans 'cire perdue') wordt er eerst een model gekneed en daarna een gietvorm aangemaakt waarin het brons wordt gegoten. Hij staat erop om het ganse creatieve proces zelf in de hand te houden. Zowel het bronsgieten als de afwerking zijn intense processen die veel fysieke kracht vragen. Het aantal exemplaren van elk kunstwerk is dan ook beperkt. Tijdens ons bezoek zal Jan Desmarets ons een live voorstelling van bronsgieten geven.

Grotere werken vind je in de publieke ruimte van diverse steden en gemeenten, zoals Waregem (Waregem Koerse), Dendermonde (Ros Beiaard), Hasselt (Paardenkracht), Maarkedal (Trouw), Charleroi (springende hond) om er maar enkele te noemen.

We worden om 10u verwacht aan Rohoek 16 te 9930 Zomergem. Er is voldoende ruimte om te parkeren. De voorstelling door de kunstenaar duurt hoogstens 2 uur. Daarna biedt Jan de deelnemers een glas champagne aan.

Mocht je niet over eigen vervoer beschikken dan kun je dit vermelden bij je inschrijving. Dan zoeken wij een oplossing voor je.

Iedereen is welkom!

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 25,00
Standaard € 30,00

Heb je interesse? Aarzel dan niet en schrijf je meteen in. Geef aan Patrick Desmarets het aantal personen en de namen van de deelnemers door. Mail naar patrickdesmarets@yahoo.com of bel naar 0473 21 22 30.

De deelnameprijs bedraagt €25 per persoon voor Davidsfondsleden (van om het even welke afdeling) en €30 voor niet-leden. Op expliciete vraag van Jan Desmarets wordt het bedrag integraal naar het Kinderrevalidatiecentrum van UZ Gent overgeschreven. De kunstenaar vraagt dus niets voor zichzelf.

Je inschrijving is definitief na ontvangst van het deelnamebedrag op rekeningnummer BE76 6528 2001 0295 van het Davidsfonds Wortegem-Petegem. Wij zullen alle bedragen dan naar het Kinderrevalidatiecentrum doorstorten.

Labels: Beeldende kunstActiviteitBezoek met gidskunst