Over Zomeropera

17 jun

La Storia di Gianni Schicchi

Zaterdag 17 juni, om 20.30 u. (tot ca. 22 u., zonder pauze)

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen.

De voorstelling vindt buiten plaats, aangepaste kledij is nodig; er is bescherming tegen de regen door 4 gigantische paraplu’s die het volledige binnenplein afdekken.

Kom mee genieten van dit buitengewone evenement!

zaterdag 17 juni 2023 van 20:30 uur tot 22:30 uur

Na de prachtige voorstelling vorig jaar in het indrukwekkende kader van de Landcommanderij van Alden Biesen, kunnen we opnieuw een beperkt aantal tickets kopen voor de voorstelling dit jaar: ‘La
Storia di Gianni Schicchi’.

Buoso Donati laat na zijn overlijden zijn hele vermogen na aan een kloosterorde, zeer tegen de zin van zijn familie. Aangezien zijn overlijden nog niet werd bekendgemaakt, neemt buurman Gianni Schicchi zijn plaats in en dicteert een ander testament aan de notaris. Hij heeft de touwtjes in handen en misleidt de familie.

Het grootste deel van de erfenis eigent hij zichzelf toe, waardoor hij zijn dochter Lauretta de bruidsschat kan geven die ze nodig heeft om te kunnen huwen met Rinuccio. Lauretta zingt de bekendste aria uit deze opera: ‘O mio babbino caro’ waarbij ze haar vader smeekt om te mogen huwen met Rinuccio.

De familie kan geen bezwaar indienen omdat ze allemaal betrokken waren in het bedrog en ze de grote straf – verlies van een
hand en definitieve verbanning uit Firenze- vrezen.

De opera wordt integraal opgevoerd met 13 solisten uit binnen- en buitenland en gezongen in het Italiaans, er wordt boventiteling in het Nederlands voorzien.

Als lid hebben jullie ‘voorinschrijvingsrecht’ tot eind januari. Nadien kunnen alle geïnteresseerden een ticket aanschaffen, als er dan nog tickets zouden zijn. Dus wees snel, het aantal tickets is echt beperkt.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 48,00
Davidsfonds niet-leden € 50,00

Prijs: € 48 p.p.  (€ 50 voor niet-leden)

Tickets bestellen kan tot uiterlijk 15 maart 2023 door een mailtje te sturen naar davidsfonds.haacht@gmail.com (of tel. 016/25.14.46) en over te schrijven op rek. nr. BE 78 4316 1455 5186 van Davidsfonds Haacht, met vermelding van ‘zomeropera’ en aantal personen. 

Als lid hebben jullie ‘voorinschrijvingsrecht’ tot eind januari. Vanaf dan kunnen alle geïnteresseerden een ticket aanschaffen, als er dan nog tickets zouden zijn. Dus wees snel, het aantal tickets is beperkt.

De voorstelling vindt buiten plaats, aangepaste kledij is nodig; er is bescherming tegen de regen door 4 gigantische paraplu’s die het volledige binnenplein afdekken.

Kom mee genieten van dit buitengewone evenement!

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenLiteratuurMuziek1 sessieActiviteitConcert