Over De rotonde van Europa. Limburg als strijdperk van vorsten en naties

02 feb t/m 16 mrt
Sint-Truiden - CC De Bogaard

De rotonde van Europa. Limburg als strijdperk van vorsten en naties

Frank Decat schetst hoe de nabijheid van de strategische vestingstad Maastricht en de ligging op de waterscheidingslijn tussen de rivierbekkens van Schelde en Maas van Limburg een uitnodigend doorgangsgebied én slagveld maakten gedurende tien eeuwen.

donderdag 2 februari 2023, donderdag 2 maart 2023, donderdag 16 maart 2023

Sinds de middeleeuwen trokken ze een bloedig spoor door Haspengouw, Maasland en de Kempen: ridderscharen uit Brabant en Luik, huurlingenlegers uit Bourgondië, Frankrijk en Oostenrijk, ... Duitse ulanen in de Eerste Wereldoorlog, elitetroepen van de Duitse lucht- en landmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder meer de nabijheid van de strategische vestingstad Maastricht en de ligging op de waterscheidingslijn tussen de rivierbekkens van Schelde en Maas maakten van Limburg een uitnodigend doorgangsgebied en slagveld.

Frank Decat brengt tien fascinerende eeuwen westerse krijgsgeschiedenis. Er is ruime aandacht voor de wisselwerking tussen de regionale en internationale context en de politiek-maatschappelijke achtergrond. Wist je overigens dat de laatste grote luchtslag in West-Europa boven Limburgs grondgebied werd uitgevochten?

Programma van cursus

Dag 1, donderdag 2 februari
14:30 - 17:00 Sessie 1 Door Frank Decat
Dag 2, donderdag 2 maart
14:30 - 17:00 Sessie 2 Door Frank Decat
Dag 3, donderdag 16 maart
14:30 - 17:00 Sessie 3 Door Frank Decat

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 56,00
Standaard € 71,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedCursus3 sessiesNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2BasiscursusAcademieActiviteitEuropa