Over "Misdaad en straf"

07 dec

lezing door ere-advocaat Mr. Filip Van Hende in samenwerking met KWB

woensdag 7 december 2022 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Strafrecht gaat niet alleen over zware criminele feiten en straffen. Zodra je in een verkeersongeval wordt betrokken of slachtoffer wordt van een diefstal, krijg je al te maken met strafrecht. Dagelijks brengen de media verslag uit over rechtbanken en criminaliteit. 

Justitie is nooit veraf, maakt deel uit van ons dagelijks leven en roept de meest uiteenlopende vragen op. Hoe verloopt een strafprocedure in de praktijk? Kan je als slachtoffer wel degelijk voldoening bekomen bij de rechtbank? Waarom verdedigt een advocaat de ene cliënt niet en de andere wel? Hoe kan een dader best gestraft worden en hoelang moet een gevangenisstraf duren? Wat als iemand, die een misdrijf heeft gepleegd, toch vrijuit gaat, bijvoorbeeld wegens verjaring of procedurefouten?

Aan de hand van deze en andere vragen maakt Mr. Filip Van Hende, ere-advocaat van de balie te Gent, ons wegwijs in de doolhof van het strafrecht. Hij was niet alleen een bekende naam in de advocatuur maar tevens een vertrouwd gezicht bij het groot publiek.

Mr. Van Hende legde zich vooral toe op het strafrecht en pleitte  meer dan 70 zaken voor het Hof van Assisen.

Inschrijven is niet verplicht.

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden Davidfonds SDW en leden KWB Gratis
Standaard € 5,00
Labels: Lezing1 sessie