Over U ZIJT WELLEKOME 2023

26 dec

Samen kerst zingen met de hele familie voor het goede doel in de Basiliek van Koekelberg. In samenwerking met Davidsfonds Cultuurregio Brussel.

dinsdag 26 december 2023 van 16:00 uur tot 19:00 uur

'U zijt wellekome’ is een gezellige kerstsamenzang van Davidsfonds Cultuurregio Brussel.

Op dinsdag 26 december 2023 om 16 uur kan je samen met je familie en vrienden in de Nationale Basiliek van het Heilig-Hart te Koekelberg terecht om samen met anderen het kerstverhaal op een sfeervolle en originele manier te beleven.

Samen zingen staat centraal. Onder leiding van het Gemengd koor Gaudicanto zingen en beluisteren we samen kerstliederen: sommige eeuwenoud, andere piepjong. De naam van het evenement is een knipoog die verwijst naar de titel van één van de oudste Nederlands-talige kerstliederen: 'Nu zijt wellekome'.

Gemengd koor Gaudicanto

Het Geraardsbergs gemengd koor Gaudicanto ontstond in 1979 als kerkkoor van het Denderdorp Grimminge. Intussen groeide het onder impuls van dirigent Marc Gerain uit tot een meerstemmig koor met meer dan 40 leden uit Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Henegouwen.

Het repertoire van het koor is vrij breed: van barok en romantiek tot hedendaags, met af en toe een zijsprongetje richting jazz of andere ‘lichtere’ muziek. Gedurfde projecten waren o.m. Puccini's Messa di gloria, het Requiem van Duruflé en het Stabat Mater van Dvořák. Nu en dan werkt Gaudicanto daarvoor samen met gerenommeerde vocale solisten, organisten en pianisten, met instrumentale gelegenheidsensembles, harmonieën en zelfs symfonieorkesten. Gaudicanto gaf ook al enkele compositieopdrachten.

DIRIGENT
Marc Gerain behaalde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel o.a. het diploma piano bij Jean Brouwers en het eindgetuigschrift hogere muziekanalyse bij André Laporte. Bij Hélène Luyten kreeg hij de smaak van het begeleiden te pakken.

Hij is leraar piano en pianobegeleider aan de academies van Geraardsbergen, Ninove, Lede en Sint-Pieters-Woluwe. Als freelancer is hij verbonden aan het Vlaams Radiokoor.

In 1996 werd hij artistiek leider van het koor Gaudicanto, waar naast zijn feiloos gehoor en zijn muzikale ervaring ook zijn haast legendarisch engelengeduld, zijn grenzeloze inzet en zijn warme menselijkheid worden gewaardeerd.

Het goede doel voor dit jaar wordt weldra bekend gemaakt. 

In samenwerking met:

Cultuurregio Brussel-petrol

Prijzen

TICKETS

Wij vragen een vrije bijdrage en de opbrengst van de samenzang gaat integraal naar het goede doel. Uw vrije bijdrage biedt jongeren toekomstkansen!

Ingang: Nationale Basiliek van het Heilig Hart - Basiliek voorplein 1, 1083 Ganshoren - Ingang 6

Labels: Kunst & CultuurOntspanning & OntmoetenReligie & ZingevingMuziekNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitLokaalConcertCultuurregio Brussel