Over RUBROEK

30-31 dec

RUBROEK

Met Rubroek presenteren we een gevarieerd aanbod van kunstbelevingen: een bezoek aan een museum of tentoonstelling, het bijwonen van een concert, opera of dansvoorstelling, een stadswandeling met aandacht voor architectuur… We doen dat in goed gezelschap van mensen die het fijn vinden om zo’n activiteit samen te beleven en eventueel achteraf een leuke babbel te hebben bij een drankje of etentje. De activiteit is goed voorbereid. Als deelnemer hoef je alleen maar te genieten van het totaalaanbod!

Van zaterdag 30 december 2023 om 14:00 uur t/m zondag 31 december 2023 om 23:00 uur

Rubroek?                                                                                    

Willem van Rubroeck was een Vlaamse franciscaan en ontdekkingsreiziger. Hij leefde van ongeveer 1210 tot 1270. Hij was afkomstig van Rubroek (Rubrouck), een dorpje dicht bij Kassel in Frans-Vlaanderen.

Hij maakte van 1253 tot 1255 een reis naar het Mongoolse rijk. Zijn verslag van die reis, in het Latijn geschreven, was van hoge kwaliteit en erg betrouwbaar in vergelijking met andere Europese reisverslagen. Met Rubroek willen ook wij op ontdekkingsreis. We zoeken naar wat mooi is, we laten ons verrassen, we verkennen bekend en onbekend terrein.

Voor wie?

Rubroek heeft zijn thuishaven bij Davidsfonds Langemark. De activiteiten staan open voor zowel leden als niet leden, voor mensen van binnen en van buiten de gemeente. Vele mensen hebben wel interesse in mooie evenementen maar zetten zelf de stap niet. Ze willen dit liever goed georganiseerd in groep doen. Rubroek zorgt daarvoor.

 Wat betekent dit concreet?

  • We organiseren vier activiteiten (concert, expositie, stadsbezoek, ...) per werkjaar, twee in het najaar en twee in het voorjaar.
  • Wanneer er tussendoor andere interessante activiteiten opduiken dan spelen we daar graag op in en breidt ons aanbod uit.
  • De activiteit kan doorgaan op een week- of weekenddag, overdag of in de avond.
  • We mikken vooral op activiteiten in de eigen provincie. Voor bepaalde unieke aanbiedingen trekken we naar andere provincies.
  • Met Rubroek zorgen we voor de organisatie van het totaalaanbod: bekendmaking, info, tickets, eventueel omkaderende activiteit zoals drankje of etentje… We kijken ook voor de best passende formule van verplaatsing. We organiseren b.v. carpooling met de nodige afspraken rond vergoeding voor de chauffeurs.
  • Het zou fijn zijn wanneer onze deelnemers zelf voorstellen aanbrengen voor activiteiten in de toekomst.

 Wil je verder op de hoogte gehouden worden?

Stuur jouw emailadres naar Luc Descamps, luc.langemark@gmail.com