Over Met Rodenbach naar Agrotopia

10 nov

Met Rodenbach naar Agrotopia

We maken een daguitstap in het kader van de Nacht van de Geschiedenis en brengen een bezoek aan twee sites/realisaties waar we in Vlaanderen trots mogen op zijn: Agrotopia - een stuwende kracht voor de tuinbouw van de toekomst en de oude Rodenbachbrouwerij.

donderdag 10 november 2022 van 08:00 uur tot 18:30 uur

We maken een daguitstap naar 2 sites/realisaties waar we in Vlaanderen trots op mogen zijn. 

AGROTOPIA 24 sep OPENING_ © Jan D’Hondt Ateljé D 2021 RL5A5926Bezoek aan Agrotopia (dakterras serres)

Agrotopia is een stuwende kracht voor de tuinbouw van de toekomst. We ontdekken hoe het onderzoek in zijn werk gaat en welke innovaties klaarstaan voor de toekomst. Met 6000 vierkante meter teeltoppervlak is er in Agrotopia voldoende ruimte om te werken aan de glas- en stadstuinbouw van de toekomst. Via onderzoek en samenwerking lossen we concrete vragen van telers op en zoeken we naar praktische oplossingen voor de praktijk. Een Vlaams project om “Trots op te zijn”.

Tijdens het 2-uur durende bezoek is er geen zitgelegenheid.

Rodenbach vatenri2jBezoek brouwerij Rodenbach

Waar we ook “trots” op mogen zijn, zijn onze brouwerijen. We brei(ouw)en er, na een copieuze maaltijd in het prachtig decor van de oude Rodenbachbrouwerij, een brouwerijbezoek aan vast.

Programma van cursus

Op donderdag 10 november:
8:00 - 10:00 Sessie 1

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Info: 0477/555 728 - info@davidsfondssijsele.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijWetenschap & techniekDagevenementActiviteitNachten van de GeschiedenisLokaalCultuurBezoek met gids