Over "De laatste dag van oktober", roman van Christina Guirlande

24 sep
Dendermonde - Parochiecentrum Mariakring

"De laatste dag van oktober", roman van Christina Guirlande

Signeersessie door Christina Guirlande die met plezier toelichting zal geven over haar roman "De laatste dag van oktober".

zaterdag 24 september 2022 van 13:00 uur tot 16:00 uur

Christina Guirlande is een nijvere auteur. Op haar website staan haar kinder- en jeugdboeken, dichtbundels, novellen en jeugdtoneel opgelijst. Daar is op het einde van vorig jaar een nieuw (het 65ste) boek aan toegevoegd, namelijk haar (eerste) roman "De laatste dag van oktober".

Het verhaal speelt zich af in de woelige eerste helft van vorige eeuw met de twee wereldoorlogen. Het oorlogsgebeuren weegt trouwens doorheen de hele roman op de hoofdfiguren. Het verhaal situeert zich in een niet expliciet genoemd dorp waarbij Moerzeke - het dorp waar Christina Guirlande opgroeide - toch goed herkenbaar is opgeroepen. 

De roman vangt aan met een "Proloog" waarin een close-up van het dorpsplein wordt gemaakt en al wordt ingezoomd op enkele typische gedragingen van dorpsbewoners. Dan ontvouwt zich een kroniek in drie delen. Onmiddellijk worden we meegezogen met het wedervaren van de kleine Nena, met haar hobbelige en ambitieuze parcours naar volwassenheid en met het omslaan van haar geestestoestand in hersenschimmen. Ook aan "het water" achter de dijk heeft de auteur een decisoire rol toebedeeld.

Christina Guirlande is op onze "Vers Geperst" bereid om van 13 tot 16 uur toelichting te geven over haar roman "De laatste dag van oktober" en deze te signeren.

Locatie: Mariakring, O.L. Vrouwekerkplein 8, Dendermonde

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard Gratis
Labels: TaalLiteratuur1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitBoeken