Over Slotconcert MA Festival

14 aug
Brugge - Concertgebouw

Slotconcert MA Festival

Händel was een slavenhandelaar - INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK

zondag 14 augustus 2022 van 10:00 uur tot 21:30 uur

Tijdens het slotconcert van MA Festival wordt muziek gespeeld van Georg Friedrich Händel, die investeerde in slavenhandel. Dit programma wordt aangevuld met muziek van Joseph Bologne, een zwarte componist uit de achttiende eeuw, geboren in Guadeloupe. Vanwaar die combinatie? Speelt huidskleur echt een rol bij het beluisteren van muziek?

Het levensverhaal van Joseph Bologne leest als een avonturenroman en zijn muziek verdient het om herontdekt te worden. We nemen Händels wereld onder de loep en bespreken zijn investeringspolitiek. Met de opgedane kennis onderzoeken we de betekenis van deze muziek voor vandaag. David Vergauwen brengt ter voorbereiding van het slotconcert gevoelige onderwerpen aan bod. Wat is het belang van thema’s als huidskleur, racisme, slavernij en cultuur in het huidige maatschappelijke debat? En hoe relevant zijn ze voor de wereld van de klassieke muziek en dit concert in het bijzonder?

Inschrijven enkel voor de lezingen (vormen één geheel; exclusief lunch en concertticket) is mogelijk.

In samenwerking met MA Festival, Amarant vzw en Davidsfonds Reg. Brugge

Programma van zomercursus MAFestival (slotconcert)

Op zondag 14 augustus:
10:00 - 21:30 Dagprogramma Door David Vergauwen

Lees meer over het programma

Prijzen

Ticket Prijs
Enkel lezingen € 36,00
Ledenprijs € 80,00
Standaardprijs € 90,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurMuziekDagevenementWeekendcursusZomercursus1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkAcademieActiviteit