Over Zing Nees. Een hommage aan de peetvader van de hedendaagse koormuziek

04 nov
Grimbergen - Abdij (Ostzaal)

Zing Nees. Een hommage aan de peetvader van de hedendaagse koormuziek

In het prachtige kader van de Abdij van Grimbergen, de oudste nog bewoonde norbertijnenabdij van de Lage Landen, wijdt Jan Dewilde je in in het oeuvre van Vic Nees. 

zaterdag 4 november 2023 van 14:30 uur tot 22:00 uur

Vic Nees was tussen 1970 en 1996 dirigent van het Vlaams Radiokoor. Tegelijk was hij componist van koormuziek die graag en veel gezongen wordt, ook vandaag, ook ver buiten Vlaanderen.

Tien jaar na zijn overlijden zingt het Radiokoor in de basiliek van zijn woonplaats Grimbergen, waar hij zich ook inzette voor plaatselijke zangkoren en voor cultuur in de abdij.

Omdat de band met amateurkoren heel belangrijk was voor Vic Nees deelt het Vlaams Radiokoor in dit concert het podium met twee plaatselijke koren.

Het rijke oeuvre van Nees omvat meer dan 300 werken; zijn bijdrage aan de ontwikkeling van koormuziek maakt van hem een blijvende inspiratiebron. Zijn muzikale erfenis leeft voort, en wordt wereldwijd uitgevoerd en gewaardeerd.

In het prachtige kader van de Abdij van Grimbergen, de oudste nog bewoonde norbertijnenabdij van de Lage Landen, wijdt Jan Dewilde je in in het oeuvre van Vic Nees. Wie wil kan de abdijtuin en de microbrouwerij bezoeken én het Grimbergen bier proeven. We sluiten de dag af met het concert in de basiliek, waar het Vlaams radiokoor samen met de plaatselijke koren Basaltes en Helicante werk van Vic Nees en tijdgenoten ten gehore brengt.

 

I.s.m. Davidsfonds Grimbergen en Wemmel

Programma van dagevenement

Op zaterdag 4 november:
14:30 - 22:00 Dagprogramma Door Jan Dewilde

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (concertticket inbegrepen) € 40,00
Ledenprijs met rondleiding en proeverij (concertticket inbegrepen) € 63,00
Standaardprijs (concertticket inbegrepen) € 55,00
Standaardprijs met rondleiding en proeverij (concertticket inbegrepen) € 78,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: MuziekDagevenement1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitBezoek met gidsConcert