Over WEBINAR- Paul Cézanne: de vader van de moderne kunst

17 jan

WEBINAR- Paul Cézanne: de vader van de moderne kunst

Christiane Struyven laat je zien hoe Paul Cézanne belangrijke moderne artiesten zoals Picasso, Matisse, Braque, ... beïnvloedt met zijn buitengewoon modern en kleurrijk werk.  

dinsdag 17 januari 2023 van 19:30 uur tot 21:00 uur

Cézanne wordt beschouwd als de vader van de moderne kunst. Tussen 1895 en 1906 inspireert hij de symbolisten, fauvisten en kubisten. Hij beïnvloedt zowat alle belangrijke moderne artiesten, waaronder Picasso, Matisse en Braque. Aanvankelijk past hij het impressionisme toe op de zonnige landschappen van de Midi en de Provence. Hij streeft daarbij naar een sterke en klassieke compositie, waarin hij de vorm van voorwerpen en landschappen zo getrouw mogelijk tracht weer te geven. Cézanne gaat intuïtief te werk en verlegt de grenzen van het realisme. 

Tijdens zijn laatste levensjaren ontwikkelt hij een nieuwe stijl, waarbij hij grote abstractie en schitterende kleurharmonieën bereikt. Zelf leefde hij ondertussen in totale fusie met zijn kunst teruggetrokken in zijn geliefde Aix-en-Provence. Cézannes werken zijn tot vandaag buitengewoon modern en kleurrijk. 

Ben je benieuwd naar het werk, leven en de nalatenschap van Paul Cézanne? Of plan je binnenkort een trip naar Londen waar een belangrijke retrospectieve gewijd wordt aan de schilder in Tate Modern (https://www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/ey-exhibition-cezanne)?  Christiane Struyven deelt tijdens het webinar haar fascinatie voor deze bijzondere kunstenaar. 

TIP: Op di. 24 januari duikt Christiane Struyven in de wereld van Pablo Picasso. Info en inschrijven voor deze twee webinars samen aan een voordeeltarief kan hier.

(c) Cézanne, Bathers

Programma van webinar Paul Cézanne

Op dinsdag 17 januari:
19:30 - 21:00 Webinar Door Christiane Struyven

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 15,00
Standaard € 20,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunstWebinar1 sessieBasiscursusAcademieActiviteit