Over Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?

27 feb t/m 27 mrt
Halle - WZC Sint-Augustinus

Media aan de macht: oorlogsstokers of vredesduiven?

Peter Verlinden toont je de invloed van de media op internationale conflicten en gunt je een blik achter de schermen van massamedia.

Startdatum: maandag 27 februari 2023

Oorlogen, terrorisme, politieke veldslagen … De televisiejournaals, kranten en nieuwssites berichten hier elke dag over. Maar hoe komen internationale conflicten en andere gebeurtenissen in het nieuws? Wie bepaalt wat er in de media komt? Wat is de invloed van de media op de conflicten zelf? Welke rol spelen sociale media (Facebook, Twitter, Instagram …) bij het beeld dat we van de wereld hebben? En zouden de conflicten ook de werking van de media beïnvloeden?

Peter Verlinden neemt je mee achter de schermen van de massamedia en toetst de praktijk aan het wetenschappelijk onderzoek. De werking van internationale persagentschappen en de nieuwsgaring door een omroep als de VRT vormen het vertrekpunt om te onderzoeken waarom bepaalde conflictsituaties in de wereld meer aandacht krijgen dan andere. Met de oorlog in Oekraïne, de aanslepende conflicten in het Midden-Oosten maar ook elders in de Arabische wereld zoals in Syrië, het terrorisme wereldwijd en het voortdurende geweld in Afrika blijft dit een bijzonder actueel onderwerp. Ook de manier waarop de massamedia gefunctioneerd hebben tijdens de corona-crisis zal ter sprake komen. 

I.s.m. Davidsfonds Regio Halle

Programma van cursus

Dag 1, maandag 27 februari
14:00 - 16:00 Sessie 1 Door Peter Verlinden
Dag 2, maandag 6 maart
14:00 - 16:00 Sessie 2 Door Peter Verlinden
Dag 3, maandag 20 maart
14:00 - 16:00 Sessie 3 Door Peter Verlinden
Dag 4, maandag 27 maart
14:00 - 16:00 Sessie 4 Door Peter Verlinden

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekCursus4 sessiesNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2BasiscursusAcademieActiviteit