Over De ziel in de piano- en orkestmuziek van Haydn, Mozart en Beethoven

20 mrt t/m 24 apr
Schilde - GC Werf

De ziel in de piano- en orkestmuziek van Haydn, Mozart en Beethoven

Waarom kennen we de muziek van Haydn, Mozart en Beethoven nog steeds zo goed? Heeft het te maken met het feit dat zij het motto van de Verlichting op geniale wijze wisten waar te maken? Of omdat ze een stukje in hun ziel laten kijken? Marc Erkens wil je het ‘zielsgraag’ laten horen.

Startdatum: maandag 20 maart 2023

Elke zichzelf respecterende cursus muziekgeschiedenis vermeldt dat in de 18de eeuw een trio componisten het levenslicht zag dat met kop en schouders boven hun tijdgenoten uitstak. Je zal in zo’n cursus lezen dat dit komt omdat het drietal het motto van de ‘Eeuw van de Verlichting’ op geniale wijze wist waar te maken: muziek schrijven waarin structuur en zeggingskracht, zeg maar inhoud en verpakking, perfect met elkaar in evenwicht zijn.

Maar eigenlijk is dat niet de reden waarom we de muziek van Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven nog steeds zo goed kennen. Haar wonderlijke kracht ligt in de onovertroffen manier waarop deze mensen van vlees en bloed via hun werk in hun ziel laten kijken. Sterker nog, wij kunnen onszelf herkennen in wat ze ons hebben nagelaten. Op zijn eigen begeesterende manier wil Marc Erkens het je ‘zielsgraag’ laten horen. Hij neemt je mee op een tocht van het rationele denken met een klare lijn naar de poort van de romantiek.

Programma van cursus

Dag 1, maandag 20 maart
14:00 - 16:00 Sessie 1 Door Marc Erkens
Dag 2, maandag 27 maart
14:00 - 16:00 Sessie 2 Door Marc Erkens
Dag 3, maandag 17 april
14:00 - 16:00 Sessie 3 Door Marc Erkens
Dag 4, maandag 24 april
14:00 - 16:00 Sessie 4 Door Marc Erkens

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Kunst & CultuurMuziekCursus4 sessiesNederlands | zelfstandige gebruiker B1/B2BasiscursusAcademieActiviteitConcert