Sprekers bij Zorg voor later. Bewust omgaan met ouder worden

10-24 okt
Geel - Het Wijnhuis

Zorg voor later. Bewust omgaan met ouder worden

Jurn Verschraegen, Luc Colenbie en Herman Nys behandelen onderwerpen die aan belang winnen bij het ouder worden. Hoe benader je iemand met dementie? Hoe verloopt orgaantransplantatie in de praktijk? Welke rechten heb je als patiënt, in het bijzonder als het om zorg voor later gaat?

dinsdag 10 oktober 2023, dinsdag 17 oktober 2023, dinsdag 24 oktober 2023

Over de sprekers

 1. Herman Nys

  Herman Nys

  Herman Nys is licentiaat (1974) en doctor in de rechten (1980) aan de KU Leuven en specialiseerde zich in het medisch recht (gezondheidsrecht) aan buitenlandse universiteiten. Sedert 1 oktober 2016 is hij emeritus aan de KU Leuven. Hij is lid van de European Group on Ethics in science and new techologies bij de Europese Commissie (2022-2025), voorzitter van de raad van bestuur van VITAZ (ziekenhuizen Waasland) en van het bestuurscollege van LUCAS-KU Leuven.
 2. Jurn Verschraegen

  Jurn Verschraegen

  Jurn Verschraegen is directeur van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Hij werkte achtereenvolgens in de thuiszorg, ziekenhuis en woonzorgcentra voor personen met dementie Hij is benoemd expert bij de Hoge Gezondheidsraad, lid van de Belgian Dementia Council (BeDeCo) en gastdocent aan diverse hogescholen. Hij ontving op 11/7/2019 het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap.
 3. Luc Colenbie

  Luc Colenbie

  Luc Colenbie, transplantatiecoördinator UZ Gent (1993), expert bij de federale overheidsdienst volksgezondheid (2011). Lid van de Belgische transplantatie vereniging en secretatis van de nationale transplantatie raad. Spreker in tal van nationale en internationale meetings.

Inschrijven

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Ticket Prijs
Aan ledentarief € 52,00
Standaard € 67,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Mens & MaatschappijReligie & ZingevingZingevingCursus3 sessiesBasiscursusAcademieActiviteit