Over Red Star Line musical - gekaderd

06 mei
Puurs-Sint-Amands - CC Binder

Red Star Line musical - gekaderd

Spektakel musical. De Gouden Horizon

zaterdag 6 mei 2023 van 14:00 uur tot 18:30 uur

Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar 'het beloofde land'. De reis naar de Nieuwe Wereld begint in de historische havenloods van de Red Star Line rederij in Antwerpen. Studio100 zet deze bijzondere periode in de schijnwerpers met een nieuwe musical waarin het leven van Jan en Marie centraal staat. Ze zijn gelukkig maar hun boerenleven oogt weinig rooskleurig. Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in.

Het verhaal van Jan en Marie is er een uit de duizenden. Letterlijk. Er waren heel wat redenen om te emigreren, zowel voor de hogere als de lagere sociale klassen. Torsten Feys schetst de transatlantische migratie vanuit Antwerpen. Wie emigreerde en waarom? Welke invloed had de migratiestroom op de stad Antwerpen? Hoe was het leven aan boord? En welke procedures kwamen er aan te pas? Kom meer te weten tijdens dit dagevenement en geniet zo nog meer van de musical.

I.s.m. Davidsfonds Puurs

Programma van dagevenement 'Red Star Line musical - gekaderd'

Op zaterdag 6 mei:
14:00 - 18:30 Dagprogramma Door Torsten Feys

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (Incl. drankje en ticket cat. 1 t.w.v. € 77,95) € 90,00
Ledenprijs met parkingticket (incl. drankje, parkeerplaats aan Pop-Up Theater en ticket cat. 1 t.w.v. € 77,95) € 100,00
Standaardprijs (Incl. drankje en ticket cat. 1 t.w.v. € 77,95) € 98,00
Standaardprijs met parkingticket (incl. drankje, parkeerplaats aan Pop-Up Theater en ticket cat. 1 t.w.v. € 77,95) € 108,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenTheater & dansDiversiteitPolitiekDagevenementFamiliedagLezing1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkAcademieActiviteitEuropaVoorstelling (theater, literatuur, film,...)