logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share Instagram: davidsfonds.cultuurnetwerk

Vlaanderen: Verbeelding werkt
Docenten

De Lauwer Chris

Chris De Lauwer
Chris De Lauwer werd geboren en groeide op in India waar haar vader werkzaam was als ingenieur. Na een loopbaan aan de vakgroep Talen en Culturen van Zuid-Azië van de Universiteit Gent,  leidde ze tien jaar lang de Publiekswerking van het voormalige Etnografisch Museum Antwerpen. Zij is nu werkzaam in het MAS als conservator Azië en curator van de vaste tentoonstelling “Leven en Dood”. De tentoonstelling geeft een beeld van levensbeschouwingen in verschillende culturen. Zij treedt ook op als curator van tijdelijke tentoonstellingen, zoals Heilige Plaatsen, Heilige Boeken. Jodendom, christendom en islam (2014) en De Trap naar de verlossing. 2500 jaar kunst en religie van het jainisme (2000).
Als indologe is De Lauwer gespecialiseerd in het jainisme, de religie van de Indiase diamantairs in Antwerpen. Zij doceert jainisme aan de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen Antwerpen en Indiase religies aan het Centrum Pieter Gillis (UA). Als medewerker van het Jain Cultural Center Antwerp geeft zij ook rondleidingen in de jain tempel in Wilrijk.