Wordt verwacht

Wordt verwacht

Davidsfonds Webwinkel / Boeken
Deze boeken zul je binnenkort in onze webwinkel kunnen kopen.

Het DNA van kinderarmoede Wat is het en wat doe je eraan?

Peter Adriaenssens & Noël SlangenNederlands
€ 22,99
Op voorraad
Het DNA van kinderarmoede

Beschrijving

Een op de zeven kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin. En hun aantal neemt nog elk jaar toe. Dat is niet alleen een persoonlijk drama voor de kinderen en hun ouders, opgroeien in schaarste in de eerste levensjaren beïnvloedt het hele verdere leven van een kind. Het risico dat het kind later zelf een arme ouder wordt, is groot. Ook de samenleving betaalt dus de prijs voor kinderarmoede.

In Het DNA van kinderarmoede gaan Peter Adriaenssens en Noël Slangen, de vorige en de huidige voorzitter van het Kinderarmoedefonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, dieper in op het fenomeen. Ze brengen oorzaken in kaart, weerleggen hardnekkige mythes en contraproductieve stereotypen over kinderarmoede en formuleren concrete voorstellen.

Peter Adriaenssens (1954) was diensthoofd kinderpsychiatrie en docent kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Universitaire Ziekenhuizen van KU Leuven. Hij was ook directeur van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams-Brabant, waar hij zich specialiseerde in trauma en herstel. Hij heeft een beperkte privépraktijk.

Noël Slangen (1965) stapte tien jaar geleden uit het communicatievak, dat van hem de bekendste communicatie-adviseur van het land maakte. Als opiniemaker schrijft hij columns voor Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg. Hij is tevens directeur van POM Limburg, de economische regisseur vierdewereldmilieu.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
160

Eigenschappen

Afmeting:
14 x 21,5 cm