Wordt verwacht

Wordt verwacht

Davidsfonds Webwinkel / Boeken
Deze boeken zul je binnenkort in onze webwinkel kunnen kopen.

De mooiste geschiedenis van België

Jos VanderveldenNederlands
€ 29,99
Op voorraad
De mooiste geschiedenis van België

Beschrijving

Geschiedenis wordt meestal geschreven. Maar niet altijd. Soms wordt geschiedenis ook geschilderd. Dan brengen kunstenaars
een belangrijke gebeurtenis in beeld, proberen ze de tijdsgeest te vatten of richten ze de aandacht op de man en de vrouw in de straat en laten zien hoe de grote geschiedenis hun dagelijks leven bepaalt.

In De mooiste geschiedenis van België vertelt Jos Vandervelden het verhaal van onze gewesten, vertrekkend vanuit de manier waarop ze in beeld werden gebracht door kunstenaars. Er is aandacht voor de grote staatsgeschiedenis, maar vaker gaat het over kind en gezin, stad en platteland, industrie en natuur, werk en armoede, religie en vrijdenken, traditie en vernieuwing… Daarmee biedt dit boek een even onverwachte als inspirerende schaduwgeschiedenis van een land dat binnenkort zijn tweehonderdste verjaardag viert.

Jos Vandervelden is programmamaker en eindredacteur
bij VRT NWS. Hij publiceerde eerder samen met fotograaf Alexander Dumarey de bestsellers De verborgen geschiedenis van Vlaanderen en De verloren geschiedenis van Vlaanderen.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
248

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 22 cm