Pas verschenen

Pas verschenen

Davidsfonds Webwinkel / Boeken
Benieuwd naar de laatste nieuwe boeken in ons gamma?

De verloren geschiedenis van Vlaanderen

Jos Vandervelden & Alexander DumareyKartonboekNederlands
€ 29,99
Op voorraad
De verloren geschiedenis van Vlaanderen

Beschrijving

Eerst was er 'De verborgen geschiedenis' van Vlaanderen, nu is er 'De verloren geschiedenis van Vlaanderen'. Auteur Jos Vandervelden koos opnieuw 50 plekken waar het anekdotische verhaal een flard uit de grote geschiedenis blijkt te zijn. Hij leidt ons naar plaatsen als Kaulille, Grammene of Heule waarvan te weinig is geweten dat ze de geschiedenis hebben gekleurd. Of hij
speurt naar het verloren verleden van steden als Antwerpen, Leuven en Gent, ver van de gebruikelijke standbeelden en
monumenten.

'De verloren geschiedenis van Vlaanderen' is een fris en uitstekend gedocumenteerd geschiedenisboek dat kriskras door de geschiedenis van Vlaanderen slingert. Van de zuiveringen door de hertog van Alva en de voedselrellen in de negentiende eeuw tot de veroordeling van collaborateurs na de Tweede Wereldoorlog. En over hoe lang geleden al dodelijke overstromingsrampen door de mens werden veroorzaakt, hoe ook in dit land het parlement bestormd werd, en koning Boudewijn de (regen-)mantel werd uitgeveegd in Ruisbroek. En wat had Pink Floyd met Leuven Vlaams vandoen, of Dr Jekyll and Mr Hyde met de steenbakkerijen van Boom?

Ook het beeld ontbreekt niet. Alexander Dumarey fotografeerde de 50 plaatsen zoals ze vandaag zijn. Banaal of alledaags, of nog glanzend van de verloren geschiedenis.

Jos Vandervelden is programmamaker en eindredacteur bij VRT NWS. Dagelijks zit hij gekluisterd aan de harde actualiteit, maar dat staat zijn belangstelling voor alles wat eraan voorafging niet in de weg.

Alexander Dumarey is fotojournalist bij VRT NWS. Als documentair fotograaf is hij graag in alle stilte onderweg in het Vlaamse land.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
224

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
17 x 22 cm