Pas verschenen

Pas verschenen

Davidsfonds Webwinkel / Boeken
Benieuwd naar de laatste nieuwe boeken in ons gamma?

Het raadsel Vermeer Kroniek van een schildersleven

Aarsbergen AartNederlands
€ 27,50
Op voorraad
Het raadsel Vermeer

Beschrijving

Aart Aarsbergen
Het raadsel Vermeer
Kroniek van een schildersleven

Het meisje met de parel en Gezicht op Delft van Johannes Vermeer (1632-1675) behoren tot de meest gewaardeerde schilderijen ter wereld. Ondanks zijn vermaarde reputatie weten we zo goed als niets over de Delftse meester-schilder. Er is geen brief of ander schrijven van hem bewaard gebleven, alleen in notarisakten wordt zijn naam een enkele maal genoemd. Tekeningen, schetsen, voorstudies of andere artistieke uitingen ontbreken. Zijn biografie bestaat voor een groot deel uit vermoedens en veronderstellingen. We moeten het doen met de vijfendertig schilderijen die de tand des tijds hebben doorstaan.
Wat wilde Vermeer met zijn schilderijen zeggen, wat vertellen ze over zijn leven, wat weten we over zijn werkwijze, wie waren zijn modellen, wie zijn opdrachtgevers? Aart Aarsbergen gaat in dit boek op zoek naar de ‘man’ achter de schilder en plaatst hem in de turbulente wereld waarin hij leefde – de Gouden Eeuw. Hij brengt de schilder dichterbij door werkelijkheid, mythe en fantasie te scheiden.

Aart Aarsbergen (1953) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij was van 2001 tot 2018 hoofdredacteur van de Nederlandse editie van National Geographic. Hij publiceert in diverse media over geschiedenis, politiek, sport en literatuur.


Sterck & De Vreese / Softcover / ca. 240 pagina’s

Eigenschappen

Uitgeverij:
Sterck & De Vreese

Inhoud

Aantal bladzijden:
240

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 24 cm