Pas verschenen

Pas verschenen

Davidsfonds Webwinkel / Boeken
Benieuwd naar de laatste nieuwe boeken in ons gamma?

Jacquot en de lichtzoeker

Coco & JuneHarde kaftNederlands
€ 19,99
Jacquot en de lichtzoeker

Beschrijving

Jacquot staart dromerig door het treinraam naar het voorbij zoevende landschap. Zijn mama heeft beslist dat ze een tijdje naar opa Smits in Achterbos gaan. Woont opa echt achter een bos? Mama lacht. 'Nee hoor, dat is een klein dorpje op het platteland. Opa houdt niet zo van drukte.'

De aquarellist, etser en schilder Jakob Smits werd op 9 juli 1855 geboren in Rotterdam. Hij was de oudste van zes kinderen in het gezin van decorateur Frans Smits. Wanneer hij 18 jaar is, gaat Jakob studeren aan de Academie in Brussel. In 1888 vestigt hij zich definitief in het Molse Achterbos omdat het Kempische landschap hem fascineert. Hij richtte de Molse School op. Jakob Smits overleed op 15 februari 1928. In 1977 opende in de omgebouwde oude pastorij van Mol-Sluis het Gemeentelijk Jakob Smitsmuseum.

In 'Jacquot en de lichtzoeker' gaat Jacquot samen met zijn mama op bezoek bij opa Jakob Smits. Daar ziet hij de kunstwerken van zijn opa. Door de ogen van Jacquot maken kinderen kennis met Jakob Smits en zijn werk. Wie weet inspireert dit boek hen wel om zelf aan de slag te gaan.

Vanaf 5 jaar

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Infodok

Inhoud

Aantal bladzijden:
48

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
19 x 25 cm

Gerelateerde producten