Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Het verhaal van Vlaanderen – Ondergang (1648-1815)

De Maesschalck EdwardNederlands
€ 29,95
Op voorraad
Het verhaal van Vlaanderen – Ondergang (1648-1815)

Beschrijving

In de geschiedschrijving van de Zuidelijke Nederlanden (het latere België) blijft de periode sinds de afscheiding van Nederland (1648) tot de Slag bij Waterloo (1815) doorgaans onderbelicht. Rampen en oorlogen teisterden het land, dat machteloos opeenvolgende buitenlandse regimes moest ondergaan. Toch stammen de mooiste gebouwen in ons land vooral uit deze periode. In die jaren verdubbelde de bevolking haast, werden de meeste grote steenwegen aangelegd, bloeiden de kant- en katoenindustrie, ontstonden de eerste steenkoolbekkens en werd de intensieve landbouw een voorbeeld voor heel Europa. Maar de traditionele rijkdom van de Zuidelijke Nederlanden wekte de na-ijver van onze buurlanden op. Het begerigst toonde zich Frankrijk, dat eerst onder Lodewijk XIV, dan onder Lodewijk XV en ten slotte onder Napoleon het land wilde aanhechten. Het grootste slachtoffer werd de dynastie van Habsburg, die de Nederlanden voorgoed verloor: de Spaanse tak in 1713 en de Oostenrijkse tak in 1794.

Edward De Maesschalck (1946) is doctor in de geschiedenis. Hij werkte meer dan dertig jaar bij de VRT, eerst als programmamaker en later als programma-adviseur voor Canvas; Nu is hij fulltime auteur. Hij schreef heel wat historische boeken, telkens met frappante anekdotes en tegelijk oog voor de ruime context.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
434

Eigenschappen

Afmeting:
15 x 23 cm

Gerelateerde producten