Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Kinderen van Zeppos De magische jeugdfeuilletons van de BRT

Peter Van CampKartonboekNederlands
€ 27,99
Op voorraad
Kinderen van Zeppos

Beschrijving

Wie zat er allemaal achter het masker van de Kat? Hoe kwam Kapitein Zeppos aan zijn varende auto? In welk land moest Mike Verdrengh onder een loden zon acteren in een minirok? Welke romance ontstond er bij Johan & de Alverman? Waarom was Het Veenmysterie een technische revolutie? Komt er een remake van Het zwaard van Ardoewaan? En waarom werd het Fabian, en niet Florian van Fallada?

'Kinderen van Zeppos' zoomt in op een van de eerste succesverhalen van de openbare omroep: het jaarlijkse jeugdfeuilleton. Verschillende generaties kijkbuiskinderen waren tussen 1955 en 1984 maandenlang in de ban van het spannende verhaal dat Nonkel Bob op het einde van zijn jeugduur mocht inleiden. En ook hun ouders keken vaak mee.

Buitenlandse zenders waren jaloers en snapten niet hoe de BRT er met zo weinig middelen in slaagde topfictie voor de jeugd te maken. 'Kinderen van Zeppos' is niet alleen het verhaal van de feuilletons, maar ook dat van het kleine team medewerkers achter de schermen dat in de sixties de lat elk jaar hoger zou leggen en zo mee pionier werd van Vlaamse fictie op tv. Peter Van Camp ging praten met acteurs en medewerkers van toen en wekt de magie van het jeugdfeuilleton opnieuw tot leven.

Peter Van Camp (1965) is journalist, communicatieverantwoordelijke en vooral gepassioneerd film- en tv-kenner. De Kat was zijn eerste grote held en bij een herhaling raakte hij ook in de ban van Keromar. Tot zijn negentiende bleef hij elk jaar uitkijken naar het nieuwe BRT-jeugdfeuilleton.

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
304

Eigenschappen

Uitvoering:
Kartonboek
Afmeting:
17 x 24 cm

Gerelateerde producten