Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Tien klimaatacties die werken (geactualiseerde uitgave)

Boussemaere PieterNederlands
€ 22,99
Op voorraad
Tien klimaatacties die werken (geactualiseerde uitgave)

Beschrijving

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-mijn-bedshow, een wereldprobleem waar je weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al van alles. Alleen, helpt het ook echt?

In de nieuwe versie van Tien klimaatacties die werken vertrekt Pieter Boussemaere opnieuw van de naakte feiten met geactualiseerde cijfers en grafieken. Hij heeft hier meer aandacht voor onderwerpen die de laatste jaren gloeiend actueel zijn zoals kweekvlees, zonnepanelen, CO2-verwijdering en de grondstoffenproblematiek. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktisch boek voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

Pieter Boussemaere doceert prehistorie en wereld- & klimaatgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge en is al jaren een veelgevraagd spreker. Eerder publiceerde hij bij het Davidsfonds Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem (2015) en De langste reis. Op zoek naar het ontstaan van de mens (2012).

Tien klimaatacties die werken (geactualiseerde uitgave)

Davidsfonds / Zachte kaft - 296 p. / 16,5 x 24 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
296

Eigenschappen

Afmeting:
16,5 x 24 cm