Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Dubbelgangers & tegenhangers

Claes JoNederlands
€ 29,95
Op voorraad
Dubbelgangers & tegenhangers

Beschrijving

Deukalion en Phyrra uit de klassieke mythologie zijn de tegenhangers van de bijbelse Noah en zijn vrouw. Ze wisten zich te redden van een zondvloed dankzij een goddelijke waarschuwing. Hun ark of boot strandde op een berg nadat de wateren waren gezakt. Beide echtparen zorgden voor het nieuwe mensengeslacht.
Maar hoe opvallend en veelvoorkomend de vele gelijkenissen ook zijn tussen de mythes en bijbelverhalen, steeds bevatten deze verhalen afwijkende details, motieven of afloop als gevolg van de verschillen in cultuur, traditie en religie waaruit ze zijn ontstaan.

Dubbelgangers & tegenhangers laat op een verrassende manier anders kijken naar deze eeuwenoude verhalen.

Jo Claes is een romanschrijver, maar heeft ook talrijke boeken op zijn naam over hagiografie, iconografie, mythologie en de Bijbel.

Dubbelgangers & tegenhangers

Sterck & De Vreese / Zachte kaft - 224 p. / 19 x 21,5 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
224

Eigenschappen

Afmeting:
19 x 21,5 cm