Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Adrien De Gerlache – de biografie

Verlinden JozefNederlands
€ 39,99
Op voorraad
Adrien De Gerlache – de biografie

Beschrijving

Adrien de Gerlache organiseerde en leidde eind negentiende eeuw de eerste Belgische Zuidpoolexpeditie. Later ondernam hij nog verschillende pogingen om Antarctica te bezoeken, maar zonder resultaat. Hij hoopte er het toerisme op te starten, aan walvisvaart te doen en een wetenschappelijke basis te bouwen. Toch was de Gerlache veel meer dan zeeman en poolreiziger. Hij was een promotor van de wetenschappen, een getalenteerd schrijver, commissaris en bestuurder bij verschillende rederijen, diplomaat, politicus, patriot, kunstkenner en organisator van tentoonstellingen. Verder ontwierp hij het poolschip Endurance en het schoolschip Mercator, en werd hij directeur-generaal van het Belgische Zeewezen.

Jozef Verlinden schreef met dit boek de eerste alomvattende biografie over de grootste Belgische ontdekkingsreiziger aller tijden. Hij doorzocht decennialang archieven in binnen- en buitenland en kreeg als eerste toegang tot het archief van de familie de Gerlache.

Adrien De Gerlache - de biografie

Davidsfonds Uitgeverij / Zachte kaft - 592 p. / 15 x 23 cm

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
592

Eigenschappen

Afmeting:
15 x 23 cm