Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

Geheim en gevaarlijk

Moore Jonathan J.Nederlands
€ 29,99
Op voorraad
Geheim en gevaarlijk

Beschrijving

Lees de mysterieuze geschiedenis van de gevaarlijkste, geheimzinnigste en meest raadselachtige genootschappen.

Dit boek vertelt niet alleen de verhalen verteld van religieuze sekten die vol spanning het einde van de wereld afwachten, de auteur schept ook een beeld van hedendaagse criminele of haatdragende organisaties zoals de Ku Klux Clan. Jonathan J. Moore spitst zich toe op de geschiedenis van die genootschappen en onderzoekt waarom mensen zich op een bepaald moment in het geniep gingen organiseren.

Voorbeelden van mensenoffers uit de ijzertijd, zelotische priesters, mystieke profeten en politieke moorden passeren de revue. Waar sommige van deze organisaties eerder geschuwd worden en aan de rand van de maatschappij staan, bepalen andere mee het politieke, culturele en zelfs economische bestuur van een regio. Laat je meeslepen en verrassen door dit rijk geïllustreerde boek vol sappige anekdotes.

Jonathan J. Moore is coördinator geschiedenis aan het Koonung Secondary College in Melbourne. Sinds zijn studies geschiedenis en Engels aan de universiteit van Melbourne geeft hij al twintig jaar les en schrijft hij. Hij onderzoekt graag onbekende aspecten van de geschiedenis en neemt ook deel aan re-enactments. Eerder verschenen boeken zijn: Galg en guillotine en Pest en cholera.

Geheim en gevaarlijk - Sekten en genootschappen door de eeuwen heen

Davidsfonds / Zachte kaft - 224 p. / 17 x 23 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
224

Eigenschappen

Afmeting:
17 x 23 cm