Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

De laatste gouverneur Alfons Verplaetse en de politiek

Van Cauwelaert RikHarde kaftNederlands
€ 28,29
De laatste gouverneur

Beschrijving

Alfons Verplaetse (1930-2020) was niet alleen de architect van de devaluatie van de Belgische frank in 1982. In De laatste gouverneur toont Rik Van Cauwelaert aan de hand van archiefonderzoek en gesprekken met binnen- en buitenlandse kroongetuigen dat Verplaetse veel meer was dan dat. Als gouverneur van de Nationale Bank van België en als schaduwpremier maakte hij het land klaar voor de toetreding tot de euro.

Rik Van Cauwelaert (1950) is commentator, journalist en columnist. Voor de krant De Tijd fileert hij elke week de politieke actualiteit in de rubriek ‘Paleis der natie’. In de loop der jaren was hij onder andere fotograaf, sportjournalist en directeur-hoofdredacteur van het weekblad Knack. Hij publiceerde eerder De Agusta-crash (1995), Ils nous ont pris la Flandre (2012) en Tussen de plooien. Een andere geschiedenis van België (2015).

"In zijn nieuwe boek vervolledigt Van Cauwelaert, een van de ouderdomsdekens van de journalistieke Wetstraat-brigade, het beeld dat wij hebben van de laatste dertig jaar van de vorige eeuw. [...] Een unieke blik in de cockpit van de macht. [...] De laatste gouverneur is een knap referentiewerk dat thuishoort in de bibliotheek van iedereen die de Belgische politiek wil begrijpen." - De Morgen

Eigenschappen

Uitgeverij:
Davidsfonds Uitgeverij

Inhoud

Aantal bladzijden:
271

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
15 x 23 cm