Alle artikelen

Avonturen beleven? Webwinkel van Davidsfonds

Davidsfonds Webwinkel
Bij Davidsfonds hebben we een uitgebreid aanbod aan boeken, in samenwerking met Standaard Uitgeverij. Ga voor de standaardwerken over taal en lezen of gezondheid, of laat je meevoeren door ijzingwekkende thrillers en boeiende romans. Ook kinderen en jongeren blijven niet met hun leeshonger zitten, met de boeken van Davidsfonds Infodok, van peuters en kleuters tot jongeren. Daarnaast bieden we een selectie aan van andere imprints, waaronder Manteau, Oogappel, De Bezige Bij en Signatuur.

WILDEVROUW

Olyslaegers JeroenHarde kaftNederlands
€ 27,99
Op voorraad
WILDEVROUW

Beschrijving

Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het 16de-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte. Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.

Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Bij het boek hoort een blog die Olyslaegers heeft gemaakt met zijn compagnion de route Stef Franck. Franck sprak erover in Interne keuken. Herbeluister hier het intverview.

Anja Daems van Radio2 heeft het boek ook gelezen en ging met Jeroen Olyslaegers naar het Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen. Herbeluister hier de reportage.

"Met Wildevrouw schreef Jeroen Olyslaegers de voorlopige kroon op zijn werk. Hij brengt ons op meesterlijke wijze naar de tijd van de Beeldenstorm en Bruegel." - De Standaard

"De schrijver drenkt het geheel in een smeuïge en jaloersmakend strakke taalbeheersing en hij laat het verhaal traag, maar tegelijk geen pentameter té traag, ontbolsteren. Wildevrouw is nu mijn favoriete Olyslaegers." - Humo

"Een wervelend verhaal over een bruisende maar ook vervloekte stad die moet opboksen tegen vele vijanden." - Het Nieuwsblad

Wildevrouw

De Bezige Bij / Harde kaft - 480 p. / 16 x 24 cm

Eigenschappen

Inhoud

Aantal bladzijden:
480

Eigenschappen

Uitvoering:
Harde kaft
Afmeting:
16 x 24 cm